· · Komentari: 0
ideja za večeru

Zdrav obrok ispod 300 kalorija: Prženi škampi sa šparglama (RECEPT)

U ovim vrelim letnjim danima, bitno je da jedemo što manje kalorija i da imamo što laganije obroke

1657031750_kfkfkrl.jpg
Foto: Piksabej

Iz tog razloga, predstavljamo vam idealno jelo koje ima 270 kalorija! Ovaj obrok je dobra ideja pogotovo za večeru, jer je pun proteina koji škampi nose sa sobom!

Pročitajte još: Kapreze salata i "mek end čiz"u kombinaciji - Sudar američke i italijanske kuhinje (VIDEO)

Sastojci:

4 kašike maslinovog ulja
450g sirovih škampa
450g špargle
1 kašičica soli
½ kašičice mlevene crvene paprike
1 kašičica belog luka, mlevenog
1 kašičica đumbira, mlevenog
1 kašika soja sosa sa niskim sadržajem natrijuma
2 kašike limunovog soka

Priprema:

U velikom tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte škampe u tiganj, a zatim začinite sa ½ kašičice soli i ½ kašičice mlevene crvene paprike. Kuvajte dok škampi ne postanu ružičasti. Izvadite škampe iz tiganja i ostavite na stranu. U istom tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i dodajte špargle. Dodajte đumbir i beli luk, a zatim začinite sa ½ kašičice soli. Često mešajte i kuvajte dok špargle ne omekšaju. Vratite škampe u tiganj, pa dodajte soja sos. Mešajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Neposredno pre nego što je jelo gotovo dodajte limunov sok, još jednom promešajte, pa poslužite dok je toplo.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.