Почео је велики пост, а ово је наш предлог за домаћи мајонез који ћете обожавати

Куповни мајонез садржи бројне конзервансе и емулгаторе, који никако нису здрави. Осим тога, у тој смеси садржи се и велики број нездавих намирница и много уља. Доносимо вам два рецепта за посне сосеве, мајонез и тартар.
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Састојци:
- 100 милилитара биљног млека
- 200 милилитара биљног уља
- две кашике лимуновог сока
- кашичица сенфа
- шећер
- пола кашичице соли
Припрема:
Млеко треба да се охлади - умутите га у блендеру са путером док не постане глатко. Затим додајте све састојке и умутите мајонез док не постане густа.
Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан
Тартар сос са домаћим мајонезом
Састојци:
- 100 милилитара течности из конзерве зеленог грашка, пасуља или сланутка
- 200 милилитара биљног уља
- чен белог лука
- кашичица лимуновог сока
- шећер
- со
Припрема:
Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне
Вода из конзерве и уље од грашка треба да буду на собној температури. Воду из конзерве сипајте у блендер, додајте бели лук, лимунов сок, прстохват соли и шећер. Умутити блендером, најбоље потопљеним. У танком млазу полако сипајте биљно уље и наставите да тучете мајонез. Његова дебљина зависи од количине уља, па можете додати и више ако је мајонез течан. Готов сос се може чувати у затвореној посуди у фрижидеру до недељу дана.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ