Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
добар сан

Ако имате проблеме са спавањем избегавајте ову храну: Стручњак истиче шта треба јести

Он каже да храна делује смирујуће на поједине људе, па боље је да поједете нешто, него да у кревет одете празног стомака

1610117547_Depositphotos_44652783_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Доктор психологије и сомнолог, Алексеј Мелекхин је направио списак хране која добриноси бољем и мирнијем сну. Према речима овог специјалисте, исхрана има велики утицај на квалитет сна. По њему, веома је важно да ништа не једете сат или два пре спавања. Међутим, већина људи управо једе пред спавање.

Ако сте гладни и не можете да идете на спавање "празног стомака", Алексеј предлаже да једете намирнице без угљених хидрата.

Прочитајте још: Мислили сте да знате, а ми вас питамо: Како се правилно једе ПИЦА? Не ухвати се за корицу!

- Када једете не ради само ваш гастроинтестинални тракт, већ и нервни систем. Ако имате велику жељу да увече једете, нека то буду намирницце које немају стимулативни ефекат. Пре свега, боље је да одустанете од угљених хидрата. Као и кофеин.

Пред спавање боље је не јести храну са угљеним хидратима.

Међутим, истина је да храна делује смирујуће на неке људе. Постоје људи који једу пре спавања, па се смире и боље спавају. Специјалиста каже да је препоручљиво да људи који пате од несанице, пред спавање једу храну која смирује и побољшава квалитет сна.

То су: банане, ораси, махунарке, сиреви, ћуретина, говедина, јагњетина.

Прочитајте још: Мислили сте да знате, а ми вас питамо: Како се правилно једе ПИЦА? Не ухвати се за корицу!

Ако желите миран сан, никако немојте пред спавање гледати телевизију или прелиставати новости на друштвеним мрежама, јер плавАо светло које емитује телефон уништава сан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas