Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Да ли сте знали да ове површине УНИШТАВАТЕ, ако их чистите СИРЋЕТОМ: Дрво и пегла су само неке од њих

Примена сирћета у кухињи је невероватна, али некада треба обратити пажњу, јер можете направити велику штету на свом намештају.

1621586308_9007d5c9002425ea871bae70a7485aa62b2a09c8.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Сигурно сте до сада безброј пута користили сирће како бисте скинули каменац са одређених површина. Ипак, требало би избегавати да га користите код одређених површина које се на овај начин могу оштетити. 

Ево за шта га све не би требало користити:

Дрвене површине, паркет

Премда неки умисле да сирће не би требало да остави траг на дрвету, многи кажу да разређено сирће не би смело да се користи за чишћење дрвених подова јер киселина може да нагризе завршну обраду. Зато под радије пребришите влажном (не мокром) крпом и средством за чишћење дрвених површина.

Мрамор и гранит
Слично као и дрво, сирће може да уништи и нагризе мрамор и гранит, па чак и да скине боју с њихове глатке површине. За чишћење мраморних и гранитних пултова и других површина радије користите благи детерџент за судове разређен у топлој води.

Пегла

Можда ћете доћи у искушење да са сирћетом очистите дно пегле и мале рупице у којима се накупља каменац, али за њено чишћење радије следите упутства произвођача.

Камене и керамичке плочице

Сирће и лимун могу да оштете све врсте камених и керамичких површина па их треба избегавати, а уместо тих киселих средстава користите детерџент намењен чишћењу таквих материјала.

Тврдокорне мрље

Само сирће вероватно неће очистити мрље које се тешко скидају, попут флека од мастила, траве или вина. Можда ће вам бити потребно нешто више од сирћетног раствора за чишћење. За њих пре прања површине употребите неко од куповних средстава којима се третирају такве мрље.

                      Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas