· · Коментари: 0

Ево шта у вашем дому ПРИВЛАЧИ смрдибубе! Можете их ОТЕРАТИ уз помоћ овог МИРИСА!

Просто га не подносе!

1618526540_buba.jpg
Фото: Депозит

Смрдибубе су најактивније током ране јесени и траже место топло место где ће се склонити. Ипак, постоји нешто што их може посебно привлачити у вашем дому. 

Смрдибубе се лако препознају по задњем делу леђа у облику штита, хране се углавном воћем и поврћем те могу нанети велику штету биљкама.

Што се тиче мириса, ови инсекти садрже жлезде које испуштају смрдљив мирис као одбрамбени механизам када се осец́ају угрожено.

Али шта их уопште привлачи у вашем дому

Ваш дом има пуно светла

Јака светла привлаче смрдибубе. Ако имате навику да ноц́у остављате укључена светла или спољну расвету и ако имате проблем са најездом смрдибуба, не би било лоша идеја да искључите светла и повучете завесе пре него што кренете у кревет.

Рупе и пукотине на зидовима

Смрдибубе се обично ушуњају кроз пукотине и рупе на темељима и крововима кућа. Они такође улазе кроз прозоре и оквире врата. Ако се у ваш дому налази много улазних тачака, смрдљиве бубе могу кроз њих врло лако да уђу.

Смрдибубе не подносе мирис белог лука

Живите у близини шуме или ливаде

Смрдибубе воле да се окупљају на пољима, у воц́њацима, жбуњу, дрвец́у и великим вртовима јер су биљоједи. Дакле, ако случајно живите у близини једног од тих подручја, они ц́е се једноставно преселити са свог уобичајеног места у ваш (топлији) дом. Оне више воле рурална места, а хране се кукурузом и сојом цело лето.

Лекови од бубашваба су све траженији: Постоји 100 фарми, а подмлађују и лече

Ваша куц́а је направљена од природних материјала

Кад смрдибубе уђу у диапаузу (генетски детерминисан период мировања) више воле да се расхладе испод коре мртвог дрвета или да се сакрију испод каменитих пукотина на зиду. Дакле, ако је ваш дом тамне боје и направљен је од природних материјала, смрдибубе би могле да се скупљају у великом броју.

Уколико ваш дом одговара опису, потрудите се да га у већој мери заштитите од срдибуба, а за то вам може помоћи вода са белим луком. 

Потребно вам је:

Бели лук (4 кашичице)
Вода (две шоље)
Флаша са спреј затварачем

Смрдибубе не подносе мирис белог лука, а постоји неколико начина на које ову намирницу можете искористити против ваших малих, браон непријатеља. 

Један је да исецкате лук и оставите га на местима за које сумњате да омогућавају смрдибубама да уђу у ваш дом. Други је да направите спреј од мешавине лука и воде и попрскате критичне тачке. 

                                   Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.