Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Гордон Ремзи има потпуно другачији рецепт за кајгану: Сви смо погрешно правили овај доручак

Не постоји ништа лакше и здравије као то да започнете дан са укусном кајганом. Хранљиво је, заситно и укусно

1708510552_profimedia-0836007207.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Најбазичнија храна за доручак има диван укус чак и када је правите само тако, али је још лепше када је уз додатак, као што су сланина, кобасице, печурке или парадајз.

Но, понекад се дешава да нам кајгана не испадне онако како треба.

Зато је ту Гордон Ремзи да нам прискочи у помоћ, смисливши савршен рецепт за једноставну кајгану.

„Тајна је у самом раду, када укључите и искључите ватру и спречите да се јаја прекувају“, рекао је славни кувар, показујуц́и како контролише топлоту тако што скида тигањ са ватре у одређеним моментима. Ово вам помаже да постигнете савршену конзистенцију.

„Тајна сваког доброг умуц́еног јајета је да спречимо да се јаја прекувају.“

Да бисте направили савршену кајгану, Гордон каже да вам је потребно шест хладних јаја, 15 грама маслаца, со и бибер, влашац и крем сир.

Кувар ставља шест јаја у тигањ пре додавања маслаца. Затим меша јаја тако да се претворе у кајгану и онда додаје маслац. Најважније је мешати кајгану 60 секунди на ватри, пре него што је скинете са рингле на 30 секунди.

Кувар је тада објаснио: „Смањим ватру, а онда тада мутимо", упозоривши да то треба да урадите брзо. Додао је: „Да бисте их спречили да се прекувају, додајте мало крем сира, преклопите то. Сада је тренутак да почнем да зачињавам своја јаја.“

Затим је додао со за крај, пре него што је поносно показао своје ремек-дело.

Метода:

  • Разбијте шест хладних јаја у дубоку шерпу
  • Додајте маслац у тигањ
  • Ставите посуду на јаку ватру
  • Непрекидно мешајте јаја и маслац гуменом шпатулом (немојте их мутити као са миксером), пазец́и да захватите и дно тигања
  • После 30 секунди скините тигањ са ватре, али наставите да мешате
  • После око 10 секунди, вратите на ватру - поновите три минута
  • У последњем минуту лагано зачините јаја
  • За екстра кремасту текстуру, умешајте једну кашичицу крем сира.
  • Послужите и украсите сецканим влашцем

(Стил)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas