· · Коментари: 0
НАЈБОЉА КОМБИНАЦИЈА

Додавање ОВОГ састојка у кајгану чини је савршено МЕКАНОМ И ВАЗДУШАСТОМ: Овако добар РЕЦЕПТ још нисте пробали

Размишљам о јајима на исти начин на који размишљам о кромпиру, пиринчу или тестенини у смислу свестраности. Рећи да можете да припремите јаја на различите начине је потцењивање, али мој омиљени стил јаја је онај стари поуздан: кајгана

1651650126_scrambled-eggs-g21c354d1d_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Кајгана је брза и укусна, посебно када се сервира уз сланину и тост, а недавно сам научила трик да их учиним још бољим. Изненађујући тајни састојак који вам даје екстра пахуљасту кајгану? Сок од лимуна!

Зашто треба додати сок од лимуна у кајгану?

Додавање лимуновог сока у кајгану у почетку звучи откачено, али је заправо веома научно поткрепљено. Албумин, или структура протеина унутар јајета, реагује са киселином из лимуновог сока да би створила чвршћу унутрашњу структуру која држи мехуриће ваздуха. Док се кува, ови мехурићи ваздуха узрокују да јаја постану лакша и пахуљаста.

Прочитајте још: НАЈБОЉИ НАЧИН ЧИШЋЕЊА РОШТИЉА: Црни лук додаје укус месу, а има ОВО битно својство

Сок од лимуна такође утиче да се јаја нежније прже. Течност из сока разблажује те протеине јајета тако да се не згрушају тако брзо. Кувају се спорије јер има више воде за испаравање, а вода ствара пару, стварајући мекшу, пахуљасту текстуру.

Фото: Пиксабеј

Звучи једноставно, зар не? Једноставан или не, овај трик прави невероватну разлику када се прави класичан доручак као што је кајгана. Одлучила сам да покушам јер увек тражим јединствене начине да побољшам укус јаја.

Како направити кајгану од лимуновог сока

Послушала сам предлог и умутила шест јаја , 1/2 кашичице лимуновог сока и прстохват соли и бибера у чинији. Када све сјединило, оставила сам мешавину јаја по страни и загрејала три кашике маслиновог уља у тигању на средњој ватри. Када се уље загрејало, сипала сам јаја у тигањ. Јаја су се пржила око три до четири минута.

Почитајте још: СИПАЈТЕ УЉЕ У МЛЕКО и одушевићете се резултатом: Домаћица поделила лак и брз РЕЦЕПТ - "Више га не купујем у радњи"

Нисам очекивала да ће јаја имати јак укус лимуна јер сам користила само пола кашичице сока. Узела сам први залогај, а киселкаст укус није био ни приметан. Заиста сам уживала у традиционалном укусу јаја. Али била су много мекша и лакша по текстури од претходних рецепата за кајгану које сам пробала. Могу са сигурношћу да кажем да ће лимунов сок бити део моје јутарње кајгање са јајима!

Прочитајте још: ПОНОВО ОТКРИЈТЕ ЗАДОВОЉСТВО ПУТОВАЊА УЗ МАСТЕРЦАРД® ТРАВЕЛ РЕWАРДС

Иако ми је овај конкретан савет био нов, испоставило се да цитруси и јаја сјајно иду заједно већ неко време. Немате лимун при руци? Покушајте да додате сок од поморанџе! У сваком случају, додавање мало цитруса је лак (и неочекиван) начин да надоградите кајгану следећи пут када будете правили доручак!

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.