Oglas
· · Komentari: 0

Gordon Remzi ima potpuno drugačiji recept za kajganu: Svi smo pogrešno pravili ovaj doručak

Ne postoji ništa lakše i zdravije kao to da započnete dan sa ukusnom kajganom. Hranljivo je, zasitno i ukusno

1708510552_profimedia-0836007207.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Najbazičnija hrana za doručak ima divan ukus čak i kada je pravite samo tako, ali je još lepše kada je uz dodatak, kao što su slanina, kobasice, pečurke ili paradajz.

No, ponekad se dešava da nam kajgana ne ispadne onako kako treba.

Zato je tu Gordon Remzi da nam priskoči u pomoć, smislivši savršen recept za jednostavnu kajganu.

„Tajna je u samom radu, kada uključite i isključite vatru i sprečite da se jaja prekuvaju“, rekao je slavni kuvar, pokazujući kako kontroliše toplotu tako što skida tiganj sa vatre u određenim momentima. Ovo vam pomaže da postignete savršenu konzistenciju.

„Tajna svakog dobrog umućenog jajeta je da sprečimo da se jaja prekuvaju.“

Da biste napravili savršenu kajganu, Gordon kaže da vam je potrebno šest hladnih jaja, 15 grama maslaca, so i biber, vlašac i krem sir.

Kuvar stavlja šest jaja u tiganj pre dodavanja maslaca. Zatim meša jaja tako da se pretvore u kajganu i onda dodaje maslac. Najvažnije je mešati kajganu 60 sekundi na vatri, pre nego što je skinete sa ringle na 30 sekundi.

Kuvar je tada objasnio: „Smanjim vatru, a onda tada mutimo", upozorivši da to treba da uradite brzo. Dodao je: „Da biste ih sprečili da se prekuvaju, dodajte malo krem sira, preklopite to. Sada je trenutak da počnem da začinjavam svoja jaja.“

Zatim je dodao so za kraj, pre nego što je ponosno pokazao svoje remek-delo.

Metoda:

  • Razbijte šest hladnih jaja u duboku šerpu
  • Dodajte maslac u tiganj
  • Stavite posudu na jaku vatru
  • Neprekidno mešajte jaja i maslac gumenom špatulom (nemojte ih mutiti kao sa mikserom), pazeći da zahvatite i dno tiganja
  • Posle 30 sekundi skinite tiganj sa vatre, ali nastavite da mešate
  • Posle oko 10 sekundi, vratite na vatru - ponovite tri minuta
  • U poslednjem minutu lagano začinite jaja
  • Za ekstra kremastu teksturu, umešajte jednu kašičicu krem sira.
  • Poslužite i ukrasite seckanim vlašcem

(Stil)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas