· · Коментари: 0
РЕШЕЊЕ

ИСКОРЕНИТЕ ИХ ЈЕДНОМ ЗАУВЕК! Мољци у кухињи могу озбиљно уништити ваше здравље

Појава мољаца у кухињи нису увек одраз нечистоће или немарности домаћице. То је чест проблем многих кухиња.

1602501388_Depositphotos_264424208_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Мољци у кухињи су опасни по здравље људи. Они могу да изазову алергије, разне болести, тровање храном итд. Испробајте једну од доказаних метода која ће вам помоћи да се заувек решите мољаца у кухињи.

Главни начин за уништење мољаца у кухињи:

У већини случајева инсекти улазе у кухињу са храном купљеном у супермаркету или на пијаци. Неке житарице се иницијално не обрађују, чувају се у зараженим магацинима. Након паковања, мољци лако преживе неколико дана, па настављају да се размножавају и унутар паковања.

Прочитајте још: БУБИЦЕ у БРАШНУ? Чувате га тамо где НЕЋЕ СМЕТАТИ? Не! ОВАКО се ЧУВА БРАШНО!

Мољци се често налазе у брашну, пшеничним житарицама, пиринчу. Не прелазе величину од 3 до 4 милиметра, тело им је смеђе или црне боје. Ако приметите такве штеточине, одмах баците паковање. Не покушавајте да житарице пржите на сунцу или да их "проберете" рукама.

Фото: Депозит

Мољци често остављају јаја на зидовима сувих и топлих ормарића, па се након бацања житарица, после неког времена мољци поново појаве.

Кад баците све из ормариће, обавезно оперите ормариће сапуницом, па премажите са сирћетом. Оставите да се добро осуше и пре поновног складиштења намирница у њега, ставите неколико ченова белог лука или ловоров лист.

Прочитајте још: Да ли БАНАНЕ смеју да се ЗАМРЗНУ? Ми знамо КАКО

Мољци у храни

Када уђу у кухињу, паразити брзо полажу много јаја у житарицама, хлебу, мекињама, орасима.

Стога водите рачуна да редовно перете ормариће где чувате хлеб, колачиће, житарице и зачине.

Проверите да ли су вам житарице безбедне, тако што ћете их потопити у воду, уколико на површину "испливају" црвићи или мољци, баците то све лепо у канту за смеће.

Прочитајте још: Кад ОТВОРИТЕ фрижидер УСТУКНЕТЕ? Зато не бацајте прочитане ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ!

Како спречити ширење мољаца у вашој кухињи:

  1. Баците све житарице, чајеве, зачине, брашно , кекс - заражене мољцима.
  2. Очистите ормариће са сапуницом, а затим пребришите алкохолним сирћетом.
  3. Оставите ормариће пар дана отворене, да се добро осуше, а онда у њих ставите ченове белог лука.
  4. За то време житарице чувајте у замрзивачу, као и брашно.
  5. Кад одлучите да житарице и брашно опет држите у ормарићима, ставите их у стаклене тегле и редовно бриште ормариће и водите рачуна да се мољци не појаве.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.