Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Места на којима никако не треба да држите ЗИМНИЦУ: Важно је да знате где и како треба да складиштите ТЕГЛЕ да не бисте остали без залиха

Места на која не треба да стављате ваше тегле јер ћете јако брзо остати без залиха

1699953837_99514d8315c68d06cae89489766411543c80da88.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Уколико сте ставили тегле са зимницом на неко од ових места ризикујете да врло брзо останете без залиха које сте припремили за зиму.

1. У близини извора топлоте

Понекад се дешава да у недостатку простора, домаћице зимницу одлажу у висеће делове кухиње, на горње полице, што се никако не препоручује.

Топлота од свих грејних тела у кући скупља се у вишим деловима стана што значи да ће се тегле загрејати, а оно што чувате од зимнице у њима пропасти од топлоте. Ако сте их којим случајем складиштили на оваква места, да би сачували зимницу преместите је на хладно и мрачно место.

2. Отворена тераса

Зимницу није препоручљиво држати ни на отвореним терасама, јер када је јака зима ризикујете да тегле смрзну и пукну, а када је топло могу да се загреју и да се садржај у њој поквари.

3. Фрижидер

Већину онога што сте оставили као зимницу не би требало држати у фрижидеру. То се посебно односи на оне производе који у себи садрже шећер, као што су џемови и слатко од воћа. За држање у фрижидеру погодна је само она зимница која има ограничен рок трајања или тегле са киселим краставцима, шареном салатом или ајваром које сте већ отворили.

4. Место на коме има влаге

Место које се сматра за најбоље складиште зимнице је подрум. Сматра се да је у њему стабилна и довољно ниска температура, а и да је мрачан. Међутим, ако у подруму има влаге, ово није добро решење, јер зимница може да се убуђа.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas