Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВОЋЕ

Моћне МАЛИНЕ: Како да их правилно чувате и замрзнете како бисте сачували све ВИТАМИНЕ И ЈЕДИНСТВЕН УКУС

Малине захтевају посебну пажњу, од начина брања али и чувања и замрзавања

1657817852_raspberries-gcb05d5820_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Малине су деликатне принцезе бобичастог воћа. Ако научите како да берете, чувате и конзумирате зреле малине, бићете награђени дезертима од рубина, смутијима и још много тога!

Прочитајте још: Свете биљке које ће вас штитити уколико их будете гајили у свом дворишту: Ове 4 биљке ће вам помоћи, а могу имати и лековито дејтво (ФОТО)

Малинама је потребно много мажења. Ево неколико начина да одржите своје бобице у најбољем издању:

Прочитајте још: Сви знамо шта значи када вас СВРБИ ЛЕВИ ДЛАН, али да ли знате шта значи када засврбе други делови тела

  • У продавници, уверите се да је кутија малина нежно постављена на остале намирнице у торби, тако да нису згњечене.
  • Немојте прати ове бобице када их донесете кући. Ово је једна од најчешћих грешака у бобицама! Лако упијају воду, што може изазвати плесни.
  • Чувајте их у истој посуди у којој сте их купили или их ставите у било коју посуду са отворима за "дисање", нежно рукујући њима да не буду модрице.
  • Чувајте бобице у фрижидеру не дуже од 2-3 дана.
  • Када будете спремни да их користите, оперите бобице у цедиљли, а затим их осушите на плеху или послужавнику са папирним убрусима да упију воду.

Како замрзнути малине

Малине се заиста добро замрзавају, најдуже до годину дана и укусне су у смутијима. Можете следити исте смернице за замрзавање било које врсте свежег воћа. Само накратко исперите бобице у цедиљки, лагано протресите да уклоните воду, а затим уваљајте бобице на половину обложене папирним пешкиром и оставите да се оцеде. Пазите да не претрпате бобице, тако да свака бобица има свој „простор за дисање“. Затим ставите цео плех у замрзивач.

Прочитајте још: Тајна смисао која мења свест свакога од нас: Никола Тесла на потпуно другачији начин тумачио је "ОЧЕ НАШ"

Када су бобице замрзнуте, рецимо за 4-6 сати, ставите их у врећу за замрзавање, затворите, етикетирајте и вратите у замрзивач. 

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas