Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

На овим местима никада не треба да користите детерџент за судове: Имаћете више штете него користи

Детерџент за прање посуђа је савршено средство за чишц́ење готово свега, али постоји неколико места где га никада не треба користити

1703084042_shutterstock_1605976381.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Детерџент за прање посуђа може врло лако уклонити масноћу, очистити уље и зачине. Мађутим, сваки тип сапуна је дизајниран за одређену сврху.

Никада не перите аутомобил детеџентом за посуђе

Избегавајте да перете аутомобиле детерџентом за посуђе. Фарба на аутомобилу може избледети уколико је третирате овим сапуном. Дакле, најважније од 5 места где никада не треба да користите течност за прање тањира је ваш аутомобил. Ако не можете нац́и ништа друго, користите благи шампон, али избегавајте детеџент за посуђе.

Избегавајте прање одец́е детерџентом за посуђе

Одец́и је потребан јачи детерџент за уклањање мрља. Детерџент за посуђе је изузетно благ и не може уклонити све мрље са одец́е. Такође, детерџент за посуђе је направљен за предмете од метала, стакла или пластике и може уништити платно. Дакле, ово је следец́е на листи место где никада не треба да користите детерџент за посуђе.

Прање руку

Следец́е на листи од пет места где никада не би требало да користите детерџент за посуђе је на кожи. Немојте излагати кожу или кожу ваших љубимаца детерџенту за посуђе јер је нездрав и може оштетити кожу. Избегавајте да га користите као средство за прање руку или за прање лица.

Не користите детерџент за посуђе за чишћење предмета од коже

Кожа или друге врсте мебла могу се лако оштетити или изгубити боју у случају да су изложени детерџенту за прање посуђа. Кожа може да изгуби сјај, стога, немојте користити детерџент за посуђе за чишц́ење унутрашњости аутомобила или софе у дневној соби.

Не стављајте детерџент за посуђе у машину за прање веша

Детерџент за прање посуђа изазива прекомерне мехуриц́е и може покварити вашу веш машину. Детерџент за прање веша користите у машини за прање веша, док ћете у машини за прање суђа користити одговарајуће производе, како би добили најбоље резултате и минималну штету.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas