Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНИ САВЕТИ

Отворите фрижидер и ове НАМИРНИЦЕ ОДМАХ ПОБАЦАЈТЕ! Ево који је рок њиховог трајања

Продужетак рока намирница у фрижидеру и чување кварљивих намирница свакако су најпожељнија ствар у сваком дому. Ипак, и ту морамо бити пажљиви.

1603980503_zamrznuto-voce.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Намирнице имају свој рок трајања, чак и онда када их складиштимо у фрижидер или чак заледимо у замрзивачу. Врло је значајно да пратимо датум складиштења и да се на време ослободимо намирница којима је истекао рок трајања без обзира на датуме на амбалажи.

Прочитајте још: Како да уредите ДОМ према ФЕНГ ШУИ учењу са ПРЕДМЕТИМА које СВИ ИМАМО У КУЋИ

Посебну пажњу морамо посветити намирницама, односно упакованим намирницама које смо отворили па потом складиштили у фрижидер или замрзивач.

Прочитајте још: ПЕТ најпоузданијих НАЧИНА како да у дом привучете НОВАЦ и БЛАГОСТАЊЕ

Наиме, замрзнуту храну можемо безбрижно сачувати у замрзивачу колико год желимо, али услед дугог периода она може потпуно променити свој укус. Са друге стране, у фрижидеру највише опреза траже меснати и млечни производи, док са производи у стакленим теглама можемо бити релативно релаксирани. 

Фото: Depositphotos

Дужина чувања намирница у фрижидеру:

  • Супа највише 3 до 4 дана у фрижидеру, или 2 до 3 месеца у замрзивачу
  • Кувано месо од 3 до 4 дана у фрижидеру, или од 2 до 3 месеца у замрзивачу
  • Кувана пилетина такође од 3 до 4 дана у фрижидеру, или највише 4 месеца у замрзивачу
  • Сирова јагњетина од 3 до 5 дана у фрижидеру, или највише 6 до 9 месеци у замрзивачу
  • Сирова пилетина највише 2 дана у фрижидеру, или 9 месеци у замрзивачу
  • Сирово свињско печење највише 5 дана у фрижидеру, или 4 до 6 месеци у замрзивачу

Дужина чувања намирница у замрзивачу: 

Прочитајте још: Фотографишите свој ДОМ као професионалци! ТРИ ТРИКА за идеалан приказ ентеријера

  • Хлеб и колачи највише 3 месеца
  • Кувана шунка од 1 до 2 месеца
  • Маслац од 6 до 9 месеци
  • Сирови котлети од 4 до 6 месеци
  • Сирови стеак од 6 до 12 месеци
  • Сладолед нјавише 2 месеца
  • Шкољке најдуже 6 месеци
  • Воће од 6 до 12 месеци

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas