Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОЖА

Паста за ЗУБЕ, стари ХЛЕБ и школска КРЕДА: Још 5 ТАЈНИ како ОЧИСТИТИ КОЖУ

Често нам се на омиљеној кожној јакни, торби или обући појави мрља или огреботина. Не нервирајте се. Можете сами да је очистите.

1603809867_pexels-photo-443417.jpeg
Фото: Пексел
Oglas

Одећа, обућа, намештај и остале ствари од коже нису јефтине и очекујемо да дуго трају. Њих често исфлекамо, колико год да пазимо. Ево како да их очистите и вратите стари сјај.

Прочитајте још: ЛЕКАРИ УПОЗОРАВАЈУ: Уске ФАРМЕРКЕ могу озбиљно да ОШТЕТЕ МИШИЋЕ И ЖИВЦЕ

Паста за зубе?

Мрље са кожне јакне уклоните пастом за зубе. На флеку ставите мало пасте, па трљајте меканом крпом док не нестане. Не притискајте је, а остатак пасте уклоните. Уколико је флека настала од зноја поспите је са мешавином соде бикарбоне растворене у вои, па нежно утрљајте крпом.

Влажне марамице?
Ако садрже алкохол пребришите флеку и брзо ће нестати.

Сирће скида мрље од воде?

Мрље од воде остају на кожи, а могу да се уклоне акос е нежно истрљају четкицом за зубе и сирћетом разблаженимс а водом.

Антилоп кожа се лако прља и тешко чисти.

Хлеб за антилоп?

Прљавштину са антилопа можете уклонити старим хлебом. Одвојте кору и оставите да се осуши, а онда истрљајте мрљу.

Прочитајте још: Пребродите то и БАЦИТЕ ИХ! Четири одевна комада која ИМАЈУ РОК ТРАЈАЊА

Фото: Депозит

Беби уље враћа сјај?

Само неколико капи беби уља ставља се на меку крпу и њоме трља кожна ташна или ципеле. Вишак уља уклоните сувом крпом и кожа ће блистати!

Огреботине скида лак за нокте?

Огреботину пажљиво премажите безбојним лаком за нокте, а када се осуши намажите то место маслиновим уљем. Уље ће побошљати сјај коже и учиниће да изгледа као нова.

Масне флеке уклања школска креда или талк.

Талк за бебе?

Или још боље школска креда могу да уклоне сваку масну мрљу. Измрве се, па се поспе увече мрља и до јутра ће упити сву масноћу.

Прочитајте још: ПРАКТИЧАН је, али зашто не би био и ЛЕП? Пратите ТРИ правила када бирате КИШНИ МАНТИЛ

Ацетон за хемијску?

Многи мисле да ацетон уклања мрље, али то није тачно, јер прогори кожу. Ако имате мрљу од хемијске оловке покушајте да је пажљиво уклоните алкохолом или одстрањвачем лака без ацетона. Нежно нанесите на ватицу па истрљајте флеку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas