Oglas
· · Komentari: 0
KOŽA

Pasta za ZUBE, stari HLEB i školska KREDA: Još 5 TAJNI kako OČISTITI KOŽU

Često nam se na omiljenoj kožnoj jakni, torbi ili obući pojavi mrlja ili ogrebotina. Ne nervirajte se. Možete sami da je očistite.

1603809867_pexels-photo-443417.jpeg
Foto: Peksel
Oglas

Odeća, obuća, nameštaj i ostale stvari od kože nisu jeftine i očekujemo da dugo traju. NJih često isflekamo, koliko god da pazimo. Evo kako da ih očistite i vratite stari sjaj.

Pročitajte još: LEKARI UPOZORAVAJU: Uske FARMERKE mogu ozbiljno da OŠTETE MIŠIĆE I ŽIVCE

Pasta za zube?

Mrlje sa kožne jakne uklonite pastom za zube. Na fleku stavite malo paste, pa trljajte mekanom krpom dok ne nestane. Ne pritiskajte je, a ostatak paste uklonite. Ukoliko je fleka nastala od znoja pospite je sa mešavinom sode bikarbone rastvorene u voi, pa nežno utrljajte krpom.

Vlažne maramice?
Ako sadrže alkohol prebrišite fleku i brzo će nestati.

Sirće skida mrlje od vode?

Mrlje od vode ostaju na koži, a mogu da se uklone akos e nežno istrljaju četkicom za zube i sirćetom razblaženims a vodom.

Antilop koža se lako prlja i teško čisti.

Hleb za antilop?

Prljavštinu sa antilopa možete ukloniti starim hlebom. Odvojte koru i ostavite da se osuši, a onda istrljajte mrlju.

Pročitajte još: Prebrodite to i BACITE IH! Četiri odevna komada koja IMAJU ROK TRAJANJA

Foto: Depozit

Bebi ulje vraća sjaj?

Samo nekoliko kapi bebi ulja stavlja se na meku krpu i njome trlja kožna tašna ili cipele. Višak ulja uklonite suvom krpom i koža će blistati!

Ogrebotine skida lak za nokte?

Ogrebotinu pažljivo premažite bezbojnim lakom za nokte, a kada se osuši namažite to mesto maslinovim uljem. Ulje će pobošljati sjaj kože i učiniće da izgleda kao nova.

Masne fleke uklanja školska kreda ili talk.

Talk za bebe?

Ili još bolje školska kreda mogu da uklone svaku masnu mrlju. Izmrve se, pa se pospe uveče mrlja i do jutra će upiti svu masnoću.

Pročitajte još: PRAKTIČAN je, ali zašto ne bi bio i LEP? Pratite TRI pravila kada birate KIŠNI MANTIL

Aceton za hemijsku?

Mnogi misle da aceton uklanja mrlje, ali to nije tačno, jer progori kožu. Ako imate mrlju od hemijske olovke pokušajte da je pažljivo uklonite alkoholom ili odstranjvačem laka bez acetona. Nežno nanesite na vaticu pa istrljajte fleku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas