Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СРПСКЕ ДОМАЋИЦЕ МАСОВНО МАРИНИРАЈУ ОВО ПОВРЋЕ: Нема ништа јефтиније, укусније и здравије

Једна од најздравијих и најјефтинијих намирница биће нам доступна целе јесени, а изванредан је додатак сваком ручку.

1697977419_151981_zimnica02smederevo24102_f.jpg
Фото: Новости архива
Oglas

Црвени лук смањује висок холестерол, флавоноидна једињења – иста једињења која дају луку њихову упечатљиву пигментацију – смањују липопротеин ниске густине (ЛДЛ) или „лош“ холестерол код гојазних људи који су у ризику од срчаних болести, пише Даилy Рецорд.

Црвени лук се користи и у народној медицини, а многи верују да у његова исцељујућа својства. У неким деловима света маринирани лук се стандардно спрема и саставни је део трпезе. Сада када смо открили колико је лако и јефтино припремити га, препоручујемо и вама да то урадите.

Састојци:

3 танко сечена црвена лука

300 мл белог винског сирћета

мала шољица воде

1 кашика  шећера

1 кашичица морске соли

2, 3 листа ловоровог листа

8 зрна црног бибера

Припрема:

Припремите две стаклене тегле средње величине. У сваку од њих ставите по зрно или два црног бибера. Исеците црвени лук на полумесеце и распоредите га у тегле. У шерпи загрејте сирће, воду, шећер и со. Мешајте док се шећер и со не отопе, отприлике око 1 минут. Оставите добијену течност да се охлади, па је прелијте преко црвеног лука. Додајте и ловоров лист. Тегле са луком оставите да се охладе на собној температури, а затим их ставите у фрижидер.

Кисели лук биће спреман за јело након што омекша и поприми јарко ружичасту боју. Уколико је лук танко сечен, потребно је да одстоји око 1 сат, а уколико је дебље сечен, потребно је да одстоји преко ноћи.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas