Испробајте трик који вам може помоћи да припремите најукусније месо

Ако желите да се месо које сте припремили топи у устима, испробајте једноставан трик са кивијем, захваљујуц́и коме ц́е месо бити изузетно мекано.
Све што треба да урадите јесте да обложите месо кришкама кивија и оставите га тако да одстоји неко време пре припреме, пише Стварукуса.рс.
Наиме, киви садржи протеолитичке ензиме који потпомажу разградњу везивног ткива у месу, због чега оно постаје врло меко. Уколико месо стављате у маринаду, урадите све као што сте планирали, и на крају додајте на кришке исечен киви неких сат, два пре припреме.
Такође, важно је да вам месо не буде предуго обложено кивијем, како не би постало превише мекано и распадало се током припреме. Сличан ефекат на месо има и ананас, па уместо кивија можете користити и ову тропску воћку.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ