Ако сте се некад питали како да тесто дуже остане мекано и свеже, одговор је у ова два састојка
Кифлице, переце, штапићи и друге врсте теста са квасцем често се стврдну после једног дана, посебно ако их оставите непокривене кад их извадите из рерне.
Да вам се то не би догодило, примените трик професионалних пекара.
Пре него што почну да месе тесто, пекари у брашно додају мало кукурузног скроба, односно густина и мало обичног гриза, оног који се користи у дечјој исхрани.
На килограм брашна иде пуна кашика кукурузног скроба и равна кашичица гриза.
Скроб помаже тесту да буде лакше и прозрачније, а самим тим и мекше.
С друге стране, кад се мала количина гриза помеша са обичним пшеничним брашном, ослобађа тесто од вишка влаге.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ