· · Number of comments: 0

Уз помоћ овог трика ћете уштедети и време али и мање умазати руке: Откривамо најлакши начин да ОЉУШТИТЕ ПЕЧЕНЕ ПАПРИКЕ

Трик који ће свакој правој домаћици олаксашти посао око спремања зимнице

1662543052_fire-gcf8e706fe_1920.jpg
Фото: пиxабаy

Ниједна зима не може да прође без ајвара, а оне највредније домаћице су већ почеле са лаганим припремама.

Љубитељи паприке једва чекају тај период, међутим процес прављења самог ајвара може бити компликованији због скидања кожице са паприке.

Увек је добро кад можемо да олакшамо себи, а мали кућни трикови су пожељни нарочито у ситуацијама кад не постоји класично решење које нам је познато годинама.

Како да најлакше могуће ољуштите паприку и спремите за ајвар?

Тајна је у једноставном трику. Потребно је да тек испечене паприке покријете или вежете у најлонску кесу. Можете и да их убаците у дубоку чинију и прекријете пластичном фолијом или поклопцем.

Паприке ће испустити вишак течности и паре, што омекшава кожицу и омогућава вам да је огулите без муке. Можете их гулити прстима или папирнатим кухињским убрусом ако се бринете да ће вам на кожи остати мрље. Ако желите задржати арому дима, паприке гулите у посуди у коју сте сипали воду.

Прочитајте још: Најбољи начин за чување јабука: Уз мали трик остаће свеже и до неколико недеља

Обратите пажњу да паприке не држите дуго затворене већ само онолико колико је потребно да се мало охладе како се не бисте испекли, то је отприлике око 15 минута за мање количине и око пола сата за веће.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.