· · Коментара: 0
РЕЦЕПТ

Зимски напитак код којег је важан РЕДОСЛЕД припреме и избор ЗАЧИНА: КУВАНО ВИНО по рецепту Џејмија Оливера

Џејми Оливер зна како да направите најукусније кувано вино.

1638436805_shutterstock_748957588.jpg
Фото: Shutterstock

Кувано вино је један од омиљених зимских напитака јер утиче на расположење и греје тело. Сладак укус и божанствен мирис куваног вина доприноси томе да овај напитак попију и они који нису љубитељи вина.

Може се спремити од само три састојка, а може се и експериментисати, како би се добио савршен укус.

Прочитајте још: Нико неће моћи да јој одоли: Направите ТОПЛУ ЧОКОЛАДУ као професионалац (РЕЦЕПТ)

Познати кувар Џејми Оливер открива свој рецепт за најбоље домаће кувано вино. Његова тајна је у пажљиво бираним зачинима који појачавају арому, као и у начину припреме који захтева стрпљење и пажљиво праћење редоследа намирница.

Кувано вино треба да се лагано кува, како би се сви укуси фино стопили.

Рецепт Џејмија Оливера за кувано вино

Састојци:

2 флаше црног вина
1 лимун
1 лимета
2 клементине
200 г шећера
6 каранфилића
штапић цимета
махуна ваниле
2 звездаста аниса
цели мускатни прашчић
3 ловорова листа

Припрема:

За почетак огулите кору лимуну, лимети и клементинама.  Потом ставите шећер да се кува, па му додајте кору и исцеђени сок клементине.

Након тога смеси додајте каранфилић, цимет, ловоров лист и нарендајте мускатни орашчић. Додајте ванилу, па сипајте количину вина да прекрије шећер.

Кад проври, оставите напитак да се кува око 5 минута, док не постане густи сируп.

Шећер и зачини прво треба да се фино загреју, јер ако се загревају након што додате вино, алкохол ће испарити.

Кад се створи сируп, смањите температуру и додајте анис и остатак вина. Загревајте вино на лаганој ватри, а после пет минута, сипајте у чаше, декоришите по жељи и уживајте у укусу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.