Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
искуство које вреди доживети

Изненађујуће лепоте ВИЈЕТНАМА: Скуп најлепших пејзажа, хране и плажа на једном месту! (ФОТО)

Вијетнам је безбедна туристичка дестинација и једна је од ретких туристичких дестинација које обухватају невероватан пејзаж, дубоку и херојску историју.

1656012944_vietnam-g76a336b0a_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Лепота природе је један од главних разлога за посету Вијетнаму. Други важни разлози су прилике да се упознају локални људи и њихова јединствена култура.

Прочитајте још: Ако вам пут на Марс изгледа немогуће, ближи је него што мислите: Спавајте у МАРСОВСКИМ КУПОЛАМА у НЕСТВАРНОМ ПЕЈЗАЖУ у Јордану (ФОТО/ВИДЕО)

1. Пејзаж који одузима дах

Ако имате прилику да откријете скривени шарм Вијетнама, бићете изненађени интензивним лепотама неких од најбољих места светске баштине, а то су залив Ха Лонг , Национални парк Фонг На Ке Банг, Хои Стари Град, итд. 

1500 острва и острвца у заливу Ха Лонг чине спектакуларан морски пејзаж од кречњачких стубова. Ако сте фотограф или љубитељ природе, нагомилаћете гомиле задовољавајућих слика различитих тема. Национални парк "Пхонг Нха-Ке Банг" има високу конзерваторску вредност као једно од највећих подручја нетакнутих шумских станишта преосталих у Вијетнаму. Као део континуираног шумског блока са суседним подручјем заштите биодиверзитета Хим Намно у Лаосу, оно чини једно од највећих шумских подручја на кречњачком кршу у Индокини. 

Неки од небаштинских локалитета ће вас још више зачудити. Далат је сликовит са много вила у француском стилу, а дуга обала Вијетнама доноси наизглед бескрајан сликовит поглед на море, лежерно и приватно сунчање или једноставну шетњу плажом.

2. Пријатељски и гостољубиви људи

Многи људи који су били у Вијетнаму, прво истичу свој утисак о љубазности и гостопримству Вијетнамских људи. Према речима путника, Вијетнам заиста има драгоцено благо: своје људе. Топло вас поздрављају од севера до југа, без обзира да ли сте упознати са њима или не. Припадници етничких мањина у Сапи вас посебно увек сматрају пријатељем, чак и ако сте у првој посети њиховој кући са локалним водичем. Људи у Хуеу имају краљевски став, али су гостољубиви, док су људи из Хои Ана познати као поштени. Локални фармери у делти Меконга увек вас поздрављају својим породицама са одушевљеним осмехом.

3. Приступачност што се тиче цена 

Осим авионке карте, када стигнете у Вијетнам, све ће бити врло приступачно. У већини градова постоји много хостела и пансиона по ценама од око 3000 динара за ноћ. Па чак и врхунски авантуристички путници често уживају у локалној уличној храни, која је и укусна и јефтинија него у многим другим земљама. У ствари, иако Вијетнам пати од високе инфлације, са ценама које расту месечно, он је и даље приступачнија дестинација од многих других земаља.

Златни мост у Вијетнаму: 

4. Незаборавно искуство путовања

Крените до села етничких мањина у околини Сапе да бисте фотографисали терасаста поља, искусили боравак као локалац и уживали у планинској атмосфери и начину живота. Гледајте излазак или залазак сунца док крстарите реком Тху Бон у Хои Ану. Веслајте својим кајаком у заливу Ха Лонг да бисте осетили величанствену лепоту хиљада острва. Осим пејзажа и људи, одличне услуге доступне овде ће додати још страница у ваш дневник путовања. 

5. Кафа

Вијетнам је други водећи произвођач кафе у свету - која је јака, богата и узгаја се на плантажама кафе широм земље. Уживајте у шољици црне кафе или леденој кафи са кондензованим млеком и гледајте како живот пролази најквалитетније могуће - Вијетнам никада нећете заборавити. За оне који би желели да понесу кафу кући, можете наћи кафу за понети на сваком чошку, такође по приступачним ценама. 

6. Укусна и изузетна традиционална кухиња

"Фо" резанци, "Спринг" ролнице и "Бан Ча" су вам вероватно позната јела јер су можда доступна у вашој земљи. Сва та јела су традиционална вијетнамска, а наћићете их углавном у кинеским и у азијским ресторанима. Али вијетнамска храна иде даље од тога и варира у зависности од региона са различитим врстама свежег поврћа и морских плодова. Кулинарски авантуристи воле да истражују храну која је доступна на улици, док врхунски купци често једу у луксузним колонијалним ресторанима. Младенци су инспирисани вечерама у пећинама, дегустацијом укусних менија за столовима уз свеће. Многи путници су одлучили да се врате у залив Ха Лонг једноставно због одличних и незаборавних морских плодова који се служе на броду традиционалних џунгли. 

7. Традиционални фестивали

Захваљујући својој дугој историји, богатој традицији и будистичком утицају, Вијетнам има фестивале који се организују током целе године - од којих су многи нису виђени на Западу и заиста је забавно учити о њима. Тет празник је, на пример, идеално време да видите како породице славе љубав према својим прецима и једни према другима. Тет не треба погрешити или назвати кинеском новом годином, што може чак бити и увреда за неке националисте. На много начина подсећа на лунарну Нову годину, али модификована са вијетнамским осећајем. На пример, на селу људи остају преко ноћи и праве Чунг колач - уз мало ватре и неких трачева на крају године. Чак и државни празници у Вијетнаму су вредни пажње: дођите у Вијетнам 2. септембра и видећете параде широм земље. Целе улице ће бити осветљене црвеним заставама - а ноћу ће небом завладати ватромет.

8. Вијетнам има неке од најлепших плажа света

Нека таласи Да Нанга, На Транга или Муи Неа ослободе сав стрес ужурбаног свакодневног живота. Вијетнам има неколико најбољих плажа на свету. Већина њих је безбедна за пливање, а постоје и могућности за спортове на води. У На Трангу, на пример, можете да се бавите једрењем на дасци. У Да Нангу уживајте у једном од одмаралишта на плажи светске класе - романтичном одмору за парове и породице. У Муи Неу уживајте у тишини у дивљини док планирате вечеру са свежим морским плодовима. За љубитеље плаже, Вијетнам би заиста требао бити на вашој листи.

9. Плутајуће пијаце у делти Меконга

Током боравка у Вијетнаму не би требало да заобиђете плутајуће пијаце у делти Меконга. Овакве пијаце су карактеристичне за азијске земље. Речни град Цан Тхо може се похвалити неким од најпопуларнијих плутајућих тржишта, али се могу наћи дуж целог Меконга. Колико су ужурбане и хаотичне попут уличних пијаца, плутајуће пијаце Меконга су заиста искуство које треба доживети. 

Вијетнам је помало тешка земља за путовање и самостално истраживање целе земље због потешкоћа у комуникацији и ограничене инфраструктуре, али управо та потешкоћа чини искуство јединственим и корисним. Покушали смо у овом тексту да само загребемо све лепоте Вијетнама, а на вама је да довршите ово путовање!

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas