Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДМОР

ШТА деца ПАМТЕ са летовања? Схватићете да су ПРИМЕТИЛИ ОНО ШТО ВИ НИСТЕ!

Многи се питају да ли треба водити дете на скупо путовање када не зна да преприча где је био и шта је радио?

1600862915_odmor.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Деца ће читавог живота из детињства памтити дневне ритуале који су се понављали. Међутим, шта памте са одмора?

За почетак, велика је разлика у узрасту детета која ће сећања преовладати. Рецимо, тинејџер ће се са сваког одмроа вратити незадовољан, осим са оног летовање током којег се - заљубио.

Прочитајте још: Потпуни ХИТ У СВЕТУ: Туре у којима откривају КО ИМ ЈЕ ДЕДА плаћају 8.000 евра, а долазили су и у СРБИЈУ

Млађа деца памте тренутке, осећања и мирисе. Већина деце се са одмора врати потпуно неспособна да препричају како су се провела. Многи су успели да запамте само ружне тренутке, попут оних да су видели саобраћајну несрећу, да је авион каснио, да је мама изгорела, да их је таксиста преварио и слично.

Са колико година почну да памте?

Оваква искуства родитеље често стављају пред озбиљне разговоре да ли, уопште, вреди дете водити на неко лепо и скупо место ако ништа не запамти? Са колико година су, уопште, способни да нешто запамте?

Деца памте детаље, тренутке Фото: Пиксабеј

- Са колико година ће дете запамтити зависи од од детета до детета, али већина заувек чува успомене које су доживели са пет или шест година - каже Сузан Њуман, психолог.

Прочитајте још: ЕПСКО ХИПИ путовање: Да ли би кренули АУТОБУСОМ на ПУТ од 70 дана?

Деца са одмора памте тренутке и детаље. Такође, памте како су се осећали и активност у којој су веома уживали, али и она која им је била изузетно непријатна. Памте срећу, али и страх.

Када прође неко време после одмора поново питајте децу чега се сећају и схватићете да памте много тога, али и да су приметила ствари које ви нисте!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas