Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ОТКРИВАМО

Уместо шведског стола - ХРАНА НА КИОСКУ, а туристи ће носити КОРОНА НАРУКВИЦЕ: Ево како ће изгледати летовање!

Турски хотелијери послали су у петак "хигијенске декларације" српским туристичким агенцијама и стандарде које ће наши туристи морати да поштују.

pool-690034_1280.jpg
Опуштање уз правила Фото: Пиксабеј
Oglas

Турски хотелијери су веома озбиљно схватили ковид заразу и сви запослени су морали да прођу детаљан "хигијенски тренинг". Они ништа неће препустити случају, али да ли ће то бити одмор на какав смо навикли?

Прочитаје још: А како ви узимате храну? У СРПСКИМ хотелима осмишљен КОРОНА прибор (Фото)

Од тренутка када гост крочи у хотел биће под сталним надзором, а његови кофери ће бити дезинтиковани, па онда послати у собу. Собарице ће изгледати као "марсовци" - биће опремљене маскама, кецељама, визирима, рукавицама и чистиће собе папирнатим убрусима, а постељину ће прати на 90 степени. Следи непријатан део.

Турска брине о здрављу Фото: Пиксабеј

Сваки хотел има своју "хигијенску декларацију", а упутства, рецимо, чувеног хотела "Кемпински" садрже 52 детаљне ставке. "Шервуд" је, пак, све написао на 16 страна и окачио на сајт.

Сваки хотел има своју хигијенску декларацију.

Свим туристима ће се приликом чекирања прво измерити температура, а онда ће морати да попуне формулар (једнократном хемијском) и дају све податке о себи: где су до сада путовали, шта су радили, здравствени статус, телефон рођака у домовини у случају да се разболе, али и свој контакт да их хотел зове ако се испостави да је неко имао вирус. А, онда добијају специјалну "корона наруквицу".

Термо камере ће нон-стоп мерити телесну температуру гостију.

На сваком ћошку ће бити средство за дезинфекцију и маске. Све време ће у хотелу радити термо-камере и пратиће се телесна температура гостију. Дакле, није паметно добити кијавицу, а ни мудро добити сунчаницу. Уколико се неком "омакне" темепература биће тестиран (о трошку осигурања), па ако је позитиван људи у скафандерима ће га удаљити из хотела и одвести у болницу (о свом трошку). Тада се алармира здравствена комисија и сви гости ће бити тестирани.

 

Ипак, до тога не би требало да дође, јер су уведене ригорозне хигијенске мере. Све ће се детаљно прати, луфтирати и чистити. Турски хотелијери ће све просторије проветравати нано-силвер технологијом и УЛВ магла-методом, односно озоном. Све што може користиће се једнократно и бацати.

Распоред хране
7.00-9.00 доручак 1 група9.00-11.00 доручак 2 група12.00-13-30 ручак 1 група13.30-15 ручак 2 група18.00-20.00 вечера 1 група20.00-22.00 вечера 2 група12.00-15.00 ужина 1 група15.00-18.00 ужина 2 група

Запамтите ову реч: WeServe

Шведски сто какав познајемо одлази у историју. Рецепционер ће госту дати поменуту "корона наруквицу" која ће значити да ли ће ићи на доручак од 7.00 до 9.00 или од 9.00 до 11.00 часова. Друга група ће имати наруквицу друге боје.

Храна ће стајати иза провидне преграде и добијаће се на киоску.

Конобари ће имати рукавице различитих боја, па ће једни односити, а други доносити јела. То је важно зато што нема више "шведског стола", него ће туристи евентуално моћи да дођу до хране која је одвојена провидном баријером и на "киоску" (попут шубера) траже шта желе. Ни кафемат неће моћи да користе.

Прочитајте још: Шта можете у Истанбулу за 7 сати? Пратите наше инструкције и обиђите град уздуж и попреко

На столу више неће бити со и чачкалице!

Столови ће бити удаљени један од другог 1,5 метар, а столице 60 сантиметара. Столњаци неће бити од материјала, већ папира. На столу неће стајати со, бибер, уље, сирће, салвете, па ни чачкалице! Све ће то донети конобар, ако гост тражи.

Нова правила у ресторанима

Правила:

  • Маске се носе у свим затвореним просторима где има људи, осим на плажи
  • Лифт се користи само ако је нужно
  • Пешкири се добијају на плажи и одмах враћају
  • Број места крај базена и на плажи је ограничен
  • Одлазак у теретану се најављује
  • Социјални контакти се смањују на минимум
  • Аутомата за пиће више неће бити

Прочитајте још: Да ли је ово крај СЕКС туризма и да ли су за то криви МИЛЕНИЈАЛЦИ?

Број активности ће бити драматично смањен. Аниматори ће радити, али само на отвореном са малим бројем људи. Играонице ће бити затворене, а забава за децу ће се одржавати само на отвореном простору. Деца неће смети да прилазе аутоматима за сокове, него ће им пиће доносити конобар.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas