Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АГЕНЦИЈЕ

КАКО ћемо на МОРЕ? До јула 2021. године ПРЕЖИВЕЋЕ само 12% АГЕНЦИЈА

Други талас короне и нови карантин "уништио" је туроператоре у ЕУ и Великој Британији.

1604497694_pexels-photo-2880505.jpeg
Фото: Пексел
Oglas

Већина агенција, њих око 61 одсто, до краја године ће остати новца и без средстава за рад, показало је најновије истраживање.

Прочитајте још: МАНЕМИ БОРАТ: Казахстан је одлучио да извуче КОРИСТ од БОРАТА и ОДЛИЧНО им иде!

Преосталих 27 одсто агенција су одговориле да ће успети да издрже до пролећа. Истраживање је рађено путем друштвених мрежа које је организовао Facebook Group Travel Gossip.

Већ смо писали о лошем стању и банкроту који прети авиокомпанијама, а детаљније можете прочитати ОВДЕ. Није боља ни ситуација у агенцијама које послују широм Србије, о чему можете читати ОВДЕ.

Нови карантин је уништио туроператоре!

Ипак, истраживање спроведено у земљама ЕУ и Великој Британији је потпуно шокирало све учеснике у туризму. Проблем је, како ствари стоје, настао са новим таласом короне и поновним затварањем градова.

Сваки десети ће преживети!
Дакле, истраживање које је спроведено 2. новембра, показало је да ће до јула 2021. године остати да послује само 12 одсто агенција!

Прочитајте још: Баците календар, ЗАБОРАВИТЕ на ЛЕТОВАЊЕ: Сада се траже СПАРТАНСКИ викенд и НОМАДСКИ ХОТЕЛИ

The World Travel & Tourism Council је израчунао да ће, уколико градови остану затворени и људима буде ограничено кретање због карантина, само у туризму Велике Британије постао изгубити  2,4 милиона људи! Финансијски губитак ће износити 124 милијарде фунти.

Када стигне вакцина, неће имати ко да организује путовања... Фото: Пиксабеј

- Потребна нам је излазна стратегија владе, јер се туризам Велике Британије распада због новог затварања - каже Џулија Ло Бу, генерални директор "Едвентиџа".

Агенције хоће да знају јасна правила игре!

Агенције траже јаснија "правила игре", односно да се унапред договоре процедује хигијене, карантина и осталих ствари везаних за ковид.

Прочитајте још: Туристи СРБИЈУ оценили ЧЕТВОРКОМ, а КРИТИКУЈУ путеве и још једну ствар

Власници агенција сматрају да када почне вакцинисање становништва и границе се поново отворе, неће иамти ко да сервисира туристе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas