Oglas
· · Komentari: 0
AGENCIJE

KAKO ćemo na MORE? Do jula 2021. godine PREŽIVEĆE samo 12% AGENCIJA

Drugi talas korone i novi karantin "uništio" je turoperatore u EU i Velikoj Britaniji.

1604497694_pexels-photo-2880505.jpeg
Foto: Peksel
Oglas

Većina agencija, njih oko 61 odsto, do kraja godine će ostati novca i bez sredstava za rad, pokazalo je najnovije istraživanje.

Pročitajte još: MANEMI BORAT: Kazahstan je odlučio da izvuče KORIST od BORATA i ODLIČNO im ide!

Preostalih 27 odsto agencija su odgovorile da će uspeti da izdrže do proleća. Istraživanje je rađeno putem društvenih mreža koje je organizovao Facebook Group Travel Gossip.

Već smo pisali o lošem stanju i bankrotu koji preti aviokompanijama, a detaljnije možete pročitati OVDE. Nije bolja ni situacija u agencijama koje posluju širom Srbije, o čemu možete čitati OVDE.

Novi karantin je uništio turoperatore!

Ipak, istraživanje sprovedeno u zemljama EU i Velikoj Britaniji je potpuno šokiralo sve učesnike u turizmu. Problem je, kako stvari stoje, nastao sa novim talasom korone i ponovnim zatvaranjem gradova.

Svaki deseti će preživeti!
Dakle, istraživanje koje je sprovedeno 2. novembra, pokazalo je da će do jula 2021. godine ostati da posluje samo 12 odsto agencija!

Pročitajte još: Bacite kalendar, ZABORAVITE na LETOVANJE: Sada se traže SPARTANSKI vikend i NOMADSKI HOTELI

The World Travel & Tourism Council je izračunao da će, ukoliko gradovi ostanu zatvoreni i ljudima bude ograničeno kretanje zbog karantina, samo u turizmu Velike Britanije postao izgubiti  2,4 miliona ljudi! Finansijski gubitak će iznositi 124 milijarde funti.

Kada stigne vakcina, neće imati ko da organizuje putovanja... Foto: Piksabej

- Potrebna nam je izlazna strategija vlade, jer se turizam Velike Britanije raspada zbog novog zatvaranja - kaže Džulija Lo Bu, generalni direktor "Edventidža".

Agencije hoće da znaju jasna pravila igre!

Agencije traže jasnija "pravila igre", odnosno da se unapred dogovore proceduje higijene, karantina i ostalih stvari vezanih za kovid.

Pročitajte još: Turisti SRBIJU ocenili ČETVORKOM, a KRITIKUJU puteve i još jednu stvar

Vlasnici agencija smatraju da kada počne vakcinisanje stanovništva i granice se ponovo otvore, neće iamti ko da servisira turiste.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas