Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ШОК

Годишње потрошимо 608 сати на друштвене мреже, што је довољно да се прочита 200 књига!

Ако имате отворен налог на "Фејсбуку" или "Инстаграму" врло је вероватно да на њих трошите најмање 50 минута сваког дана, док још око 40 минута остављате на "Јутјубу", али ту су још и "Твитер", па "Снепчет" и остале друштвене мреже и апликације које нам краду живот.

1616762101_Depositphotos_319556566_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

До ових података је дошао тим истраживача који је спровео студију за једну маркетиншку агенцију, када су стручњаци указали на опасност - да у просеку годишње проведемо 608 сати на друштвеним мрежама и 1.642 сата гледајући телевизију, а да бисмо за то време (укупно 2.250 сати) могли да прочитамо чак 1.000 књига годишње.

Прочитајте још: Ако желите да доживите стоту, идите у МУЗЕЈ

Аутори студије су до тог податка дошли тако што су закључили да просечни Американац чита између 200 и 400 речи у минуту, што у принципу важи и за остале нације. Кренули су од тога да просечна књига садржи око 50.000 речи, па су тај број помножили са 200 - што је број књига које би сваки човек могао да прочита, да би дошли до 10 милиона речи.

За то време могли сте да прочтиате 200 књига...

Затим су тај број поделили са 400 (број прочитаних речи у минуту) и поново поделили са 60 (минута), када су дошли до закључка да нам је потребно 417 сати да прочитамо 200 књига. А на друштвене мреже и ТВ потрошимо 2.250 сати годишње.

Прочитајте још: Најчувеније уводне реченице најбољих романа у историји књижевности

Иако су подаци изненађујући, јер ретко ко прочита толико књига, истраживачи кажу да је свакако боље да се усредсредимо на њих уместо да кваримо очи испред екрана. Они саветују да само помислимо колико бисмо се боље осећали када бисмо уместо сапуница и трачева о познатима, али и о заиста небитним "ликовима", прочитали неке занимљиве и корисне ствари на папиру, иза којих стоје паметни људи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas