Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

КАКО и КОЛИКО ЧЕСТО треба чистити СЛУШАЛИЦЕ?

Иако су јако мале, у слушалицама се налази невероватна количина бактерија и гљивица.

1623069605_flower-3041518_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Сигурно вам до сада није падало на памет колико би бактерија могло да се накупи у слушалицама.

Урађено је једно истраживање током којег је на анализу послато више слушалица, а резултати из лабораторија су показали да се на њима налази низ гљивица и бактерија, па чак и опасни златни стафилокок који узрокује упалу плућа.

Прочитајте још: Доктори упозоравају: Ако оволико дуго имате СЛУШАЛИЦЕ У УШИМА, можете оштетити слух

На једном пару слушалица научници су открили чак милион различитих врста бактерија. 

Наравно, не треба заборавити да постоје добре бактерије, ипак, попут мобилног телефона, слушалице и даље остају прилично прљаве. Због тога поставља се питање колико често и на који начин треба чистити слушалице.

Колико често треба чистити слушалице?

Одговор на ово питање зависи о тога колико се често слушалице користе, међутим, здравствени стручњаци ипак препоручују редовно чишћење, а то значи пре и након сваког коришћења.

Стручњак за ухо, грло и нос др Дариус Кохан, објаснио је за америчке медије како се добија инфекција ушију због прљавих слушалица.

"Слушалице стоје на разним површинама, а затим их гурнете у ухо у којем је гомила ушног воска. На њима су бактерије и добићете инфекцију", каже др Кохан који саветује не само да чешће чистите слушалице, него да имате више слушалица које редовно мењате како бисте смањили утицај бактерија у ушима.

Прочитајте још: Научници дошли до открића: Супстанца поправља сломљени телефон!

Како најефикасније очистити слушалице?

Слушалице можете пребрисати марамицама за дезинфекцију које иначе користите, међутим свакако их осушите пре него што их употребите.

Такође, можете користити мању количину средства за дезинфекцију руку. Нанесите га на суву марамицу и пребришите слушалице. Свакако их осушите пре него што их употребите.

Ипак, што су слушалице мање, теже се чисте, а прљавштина и бактерије скупљају се на тешко доступним местима.

Препорука је да утрашњи руб слушалице прођете чачкалицом како бисте покупили веће наслаге прљавштине, а за дубинско чишћење употребите пластелин.

Направите куглицу и потом нежно притискајте унутрашњост слушалица како би се на њега залепила прашина и све остало. Понављајте тај поступак док слушалице не постану чисте.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas