Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Доктори упозоравају: Ако оволико дуго имате СЛУШАЛИЦЕ У УШИМА, можете оштетити слух

Све више младих људи већи део дана проводи са слушалицама у ушима. Музика чини да се осећамо боље.

1615550494_Depositphotos_63942279_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Али које су скривене опасности од предугог ношења слушалица?

Медицинска школа Харвард истакла је да слушалице могу утицати на ваш слух ако предуго или прегласно слушате преноси Тхе Лист.

Прочитајте још: ЈЕЗИВО! Погледајте како изгледају плућа младића, НЕПУШАЧА, оболелог од короне: Невероватно, али ЦРНИ део је ЗДРАВ (ФОТО)

Светска здравствена организација процењује да би око милијарду младих људи широм света могло бити у опасности од губитка слуха због небезбедних навика слушања са слушалицама.

Препоручује се да не слушате музику на више од 60 процената максималне јачине звука и да не користите слушалице дуже од сат времена. Препоручени минимум је петоминутна пауза на сваких пола сата.

Предуго ношење слушалица може утицати на ваш слух.

Студија објављена у часопису Америчког медицинског удружења открила је да је повећана употреба слушалица довела до великог повец́ања губитка слуха код адолесцената и младих одраслих.

Прочитајте још: Кад природа учини своје, а појави се СТРАХ: 4 најчешћа симптома МЕНОПАУЗЕ

Ако и даље слушате прегласну музику, ћелије длаке губе осетљивост и можда се неће опоравити. То може довести до оштећења слуха. Центри за контролу и заштиту болести истичу да већина слушалица, када се пребаце на пуну јачину звука, износи око 105 до 110 децибела. Ухо можете почети да оштећујете са око 85 децибела. Слушалице би требало да слушате на око 60 процената њихове јачине звука.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas