Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Очистите тастатуру темељно и безбедно! Један од начина је помало "ЉИГАВ"

За оне који раде на рачунару или су на игрицама нон-стоп, вероватно воде битку са прљавим тастатурама, које некада могу изгледати заиста језиво. Због тога је важно чистити их редовно, како због нас и хигијене, тако и због самог уређаја.

1649439592_technology-g67b97d73f_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

У данашње време наши радни столови су вишенаменски. Ту нам не стоји само рачунар, ту и ручамо и пијемо и грицкамо увек нешто. Те мрвице могу да поремете функционалност ваше тастатуре, или лаптопа. 

Прочитајте још: Трик за чишћење телевизора: Више нема остатака мрља и отисака прстију

Ако то није самостална тастатура, можемо вам помоћи да очистите цео лаптоп.

Гел за чишћење

Ако нисте гадљиви, постоје гелови који су прилично љигави и подсећају на дечје љигавце за чишћење. Компактан је па не може да уђе у тастатуру, а да се не извади, а довољно је "љигав" да уђе у све делове тастатуре и да се прашина залепи на њега. 

Ако сте ипак гадљиви, онда ево неких старомодних решења да очистите вашу тастатуру. 

Окрените тастатуру или лаптоп наопако 

Најлакши и најочигледнији корак је да окренете тастатуру наопако, ударите доњу страну и истресите све што можете. Искључите тастатуру из рачунара или искључите њену бежичну функцију, а затим је подигните и окрените тако да тастери буду окренути на доле.

Користите четкицу

Прљаве тастатуре су таква пошаст да специјално дизајниране четке за тастатуру постоје у свим облицима и величинама које ће вам помоћи да почистите мрвице, длаке и друге облике прљавштине које ћете наћи у тастатури. Најлонске четке за чишћење могу могу вршити посао, а може чак и четкица за зубе да се користи.  Једноставно прођите четкицом кроз простор између тастера и ваша тастатура је чиста као и оног дана када сте је купили.

"Одувајте" тастатуру

Уколико знате место где можете купити ваздух под притиском или тзв "конзервирани ваздух", онда сте решили пола муке са чишћењем тастатуре. Може да одува велики део прашине са ваше тастатуре без много напора. 

Међутим, овај ваздух под притиском уклониће све видљиве трагове, али неће уклонити бактерије и прљавштину. Те ако желите да имате беспрекорно чисту тастатуру, најбоље би било да извадите тастер по тастер и појединачно га очистите. Јесте да траје дуго, али зато нећете морати често да чистите. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas