Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Ово нисте знали о серији БОЉИ ЖИВОТ: Многи глумци су одбили да играју из једног разлога, а један глумац се није појавио на снимању последње сцене

Откривена велика тајна серије Бољи живот

1631543516_bolji-zivot.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /бољи зивот
Oglas

Прва епизода чувене домаће серије "Бољи живот" емитована је 6. јануара 1987. године. Прошло је 32 године, а бројне тајне крију се иза ове серије, чије снимање је трајало четири године. У првом тренутку су сценарио у руке добијали глумци који су планирани за кључне улоге, али судбина је у том случају играла против њих.

Прочитајте још: КАД МАМА ЖЕНИ СИНА! Интимна церемонија у кругу најближих: Оженио се син Јелене Бачић Алимпић, млада је ПРЕЛЕПА! (ФОТО)

Последњи југословенски бренд као да је наслутио да су током емитовања серије описали целу једну државу које више никада неће бити. Тачно седам дана након емитовања последње епизоде 25. јуна 1991. године словеначки и хрватски парламенти донели су одлуку о проглашењу независности чиме је формално почео распад Југославије.

Жарко Лаушеић је одбио улогу

За време писања лика Александра Саше Попадића, сценариста Синиша Павић лик је правио по глумцу Жарку Лаушевићу којем је прво пожелео да додели ову улогу.

- Жарка су желели у улози Саше, међутим, термини снимања серије преклопили су се са његовим обавезама, а он није могао да ради паралелно, на два фронта. Лауш је имао 27 година и био је идеалан да игра адвоката и најстарије дете у породици. Борис је тек након његове одлуке да врати улогу изабран као најбоље решење - испричао је једном приликом Павић.

Велику популарност у том периоду имала је глумица Ена Беговић која је снимала велике филмске роле. На читање је добила улогу Виолете Попадић, међутим "захвалила" се на улози и рекла да не може да снима ову серију.

- Ишла је из пројекта у пројекат, а у "Бољем животу" сигурно није могла да глуми јер је имала обавезе у позоришту. Играла је те године у представи "Скуп" Марина Држића на Дубровачким летним играма, а припремале смо заједно представу "Гричка вештица" по тексту Марије Јурић Загорке - изјавила је својевремено Енина сестра, глумица Миа Беговић. Зато је захваљујући Енином одбијању, улога додељена Лидији Вукићевић која је у том тренутку завршила са снимањем "Жикине династије", а којој јој је ова олога обележила каријеру.

Простран и велепни стан у којем је снимљен већи део сцена био је заправо велики студио на Кошутњаку. Више од четири године био је у потпуности намештен и ништа није мењано, а екстеријер се налазио у улици Копитарева Градина која се налази недалеко од угла Џорџа Вашингтона и 29. новембра.

Пре неколико година на интернету су се појавиле избачене сцене. Наиме, у тој верзији серије нигде се не појављујују сцене у кафани са легендарним глумцем Миодрагом Петровићем Чкаљом, који је тумачио лик незадовојног радника. Сцене када се слави у једном ресторану и када на тој прослави упада Чкаља из непознатог разлога су избачене, а ни дан данас се не зна зашто.

За улогу мајке Емилија Попадић била је веома млада, разлика у стварном живот у између ње и Бориса Комненића је десет година. Док је на пример измђу Лидије Вукићевић и Цеце Бојковић петаест година разлике. Међутим, то у серији није могло да се примети. Када причамо о годинама, занимљиво је да су четири глумца исто годиште. Тако су Марко Николић, Иван Бекјарев, Аљоша Вучковић и Јосиф Татића рођени били 1946. године.

Глумац Борис Дворник који је требало да се појави у последњој епизоди у сцени када треба да испрати свог сина и снају, Аљошу Вучковића и Лидију Вукићевић на медени месец, не појављује се, јер увелико трају гласине да ће почети рат.

- Плашио се да ће му замерати. На паузи од снимања отишли у "Инекс" кафану, био је ужашно нерасположен. Рекао сам шта ти је човек: "Видиш стари, закувава се", питао сам га, што ти то гледаш ти си институција за себе, шта те брига, гледаш своја посла. А он је мени на то поручио: "Ти мислиш да је то тако, није тако. Више не идем на рибу, ни у биртије, нигде не идем. Е, мој стари, једног дана ће ударити вратима о моја порта, па ће питати, а ви госпон Дворник ако ниста са нама, биће да сте ви против нас". Не можеш ни да будеш пасиван, јер онда си контра - испричао је једном приликом Марко Николић и открио да је његову супругу требало да игра глумица Здравка Крстуловић али због стања у држави ни она није желела да пристане, што је урадило и још неколико глумаца. Уместо ње Семка Соколовић играла је Сену Лукшић.

Стуб породице у серији је и Емилија. На приватном пољу Светлане Бојковић обележиле су три велике љубави од којих је одустаја када је нестајало магије, а упуштала се упркос свим друштвеним нормама. Прва велика љубав био је глумац Милош Жутић кога је упознала током студија Академије драмских уметности, после неколико година забављања рађа ћерку Катарину, али доноси одлуку да прекине тај брак. Развод се дешава за време снимања серија, а Емилија ове моменте користи као би се максимално посветила послу. Убрзо срећу проналази поред Љубомира Муција Драшкића, а након његове смрти започела је љубавну причу са дипломатом Славком Круљевићем.

Сви га се сећају по улози ујка Косте, али у приватном животу глумац Предраг Пепи Лаковић није се много разликовао од онога у серији. Био је повучени сањар, самотњак, али и страствени риболовац који је највише волео да време проводи сам на чамцу у Мртвој Тиси. Неколико година након што је завршено снимање, једног летњег дана отишао је на пецање, више се никада није вратио, а живот је окончао трагично. Према причама локалних аласа који су пронашли његово тело, кажу да се удавио.

Током једног интервју, Марко Николић описао је био како је изгледао период док су Драган Бјелогрлић и он ишли на снимања у Кошутњак.

- Био нам је додељен исти ауто, јер смо становали успут. Чекам га доле у колима, каже тек се сада пробудио, а уствари видим да није ни спавао целу ноћ. После неколико таквих пута, кажем овом дечку што нас је возио, идемо, нека узме такси. Дође на снимање, кажем ти не идеш више самном колима на снимање, нека ти дају друга - испричао је легендарни глумац.

Ни глумици Снежани Савић није била намењена улога Нине Андрејевић, али је сигурно била суђена. Уместо ње, прву која је била виђена за овај пројекат била је Лепа Брена. Међутим, она није имала жељу да поново исти сценарио као у филмовима "Хајде да се волимо" и "Тесна кожа", те је одбила сарадњу.

Прочитајте још: Доктор је Томи Здравковићу понудио ЈЕДАН УСЛОВ за спас од опаке БОЛЕСТИ, али певач није могао да га прихвати! (ФОТО/ВИДЕО)

- То је било веома давно и више се не сећам ко ме је све звао. Нисам имала времена да радим серије, пошто снимање може да траје и две године, већ само филмове. Тада сам била преокупирана наступима и турнејом широм бивше Југославије и света. Снежана Савић је велики професионалац и маестрално је одиграла улогу, што ја сигурно не бих умела - пре неколико месеци потврдила је ову инфомацију Брена.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas