Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МИСТЕРИОЗНА СМРТ

Погребници открили језив призор који су затекли на лицу места: Лице Мерилин Монро било је љубичасто, а врат натечен

Навршило се 60 година од смрти славне лепотице, а сада су исливали нови детаљи

1665313992_merilin-monroe.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Мистерија смрти глумице Мерилин Монро, коју многи сматрају најлепшом женом на свету, и дан-данас је остала нерешена. Разне су теорије завере о њеној смрти, а једна од најраспротрањенијих је та да глумица није својевољно себи одузел живот, као што се то претпостављало.

Прочитајте још: Милан Поповић изнео шок детаље из везе са Серверином: "Уцењивала ме је да будем интиман са њом"

Мерилин Монро пронађена је мртва у свом стану, 5. августа 1962. године. Као узрок смрти наведено је предозирање барбитуратом (хипнотици). И поред тога што је полиција саопштила узрок смрти, јавност у то није поверовала. Убрзо су почеле да круже разне теорије, а једна о њих јесте да иза свега стоје велики моћници, будући да се причало да је Мерилин била љубавница америчког председника Кенедија.

Организатор сахране који је помогао да се припреми тело Мерилин Монро за покоп открио је језиве детаље о стању глумице након што је пронађена мртва.

Ален Абот и Рон Хаст су написали књигу у којој су описали шта се дешавало тог 5. августа.

Сећају се да их је полиција позвала да дођу у кућу славне глумице, а Абот тврди да је њено тело било пуно љубичастих мрља.

– Било је тешко веровати да је то славна лепотица Мерилин Монро. Изгледала је као просечна старија жена која се није баш превише бринула о свом телу. Очигледно је да су околности у којима је преминула увелико погоршале њен изглед. Када неко умре, гравитација доведе до тога да се крв таложи на најнижој тачки тела. У њеном случају, с обзиром на то да је умрла лицем према доле, љубичасте мрље од крви остале су јој на лицу, а врат јој је много отекао – присетио се погребник.

Он је додао и да је било видљиво да косу неко време није фарбала, јер се назирао смеђи израстак.

– Ноге јој нису биле обријане, а усне су јој биле баш испуцане. Маникир и педикир су такође били запостављени – додао је погребник.

Абот је такође рекао да су међу њеним стварима пронашли и лажне груди, али нису их користили код припреме покојнице, већ су њен брусхалтер испунили ватом.

Али шта се десило у ноћи када је Мерилин умрла?

Сви су били шокирани сазнањем да је славна глумица преминула. Кажу да је последњих дана живота била срећна, еуфорична и пуна живота.


Аутор књиге “Монро” тврдио је како ју је њен пријатељ, глумац, Питер Лофорд, који је иначе и зет председника Џона Ф. Кенедија, позвао 4. августа, око 19 сати и како му је деловала тромо и депресивно.

Његова прича не подудара се са сведочењем њене служавке, која је испричала да је Мерилин у то време примила позив од сина свог бившег мужа, Џоа Димађија Џуниора, који је за Лос Ангелес Тимес рекао да је Мерилин звучала сасвим нормално, као и уобичајено. Након тога, Џунис је кратко причала са Мерилин, која је касније отишла у своју собу. То је био последњи пут да ју је видела живу.

Џунис је испрва рекла како се забринула када глумица није одговорила на њено куцање на врата, те је позвала њеног психијатра Ралфа Гренсона, који је дошао одмах након поноћи. Међутим, тачно време Џунисиног позива није утврђено.

 

Да би ушао у собу, Ралф је поломио прозор, док је у соби пронашао њено тело. Мерилин је у руци држала телефонску слушалицу. Убрзо је позвао доктора који јој је преписао пилуле, те је он констатовао смрт.

Полиција је позвана тек у 4.25 сати, ујутру, док су лекари тврдили да им је била потребна дозвола од “20тх Центурy Фоx” студија, са којим је Мерилин имала сарадњу, снимајући филм.

Да ли служавка зна нешто више?

Њена служавка је прво изнела причу да је, око поноћи, позвала Мерилиног психијатра, да би касније рекла како је то било око 3 ујутру. Преко 20 година касније, биограф Ентони Самерс, причао је са њом и запазио тренутак када је ставила своју главу у руке и рекла: “О Боже, зашто ја ово морам да заташкавам?”.

– Шта да заташкавате, госпођо Муреј?, упитао је он.

– Па наравно, Боби Кенеди је био ту (4. августа) и наравно, постојала је афера са Бобијем Кенедијем – одговорила је.

Какву везу је Мерилин имала са породицом Кенеди?

Причало се да је Мерилин била у вези са председником Џоном Ф. Кенедијем, као и са његовим братом, Робертом Бобијем Кенедијем. Супруга Дина Мартина, Џин Мартин, рекла је да је Мерилин, наизменично имала односе са Кенедијевима. На дан њене смрти, позвао ју је Боби Кенеди, док је она побеснела, рекавши да се осећа искоришћено.

Биограф Џејмс Спада сматра да је “кроз убиство нешто заташкано”.

– Кенедијеви нису смели да ризикују да се ово открије, јер би то уништило председника. Али заташкавање, које је требало да спречи било кога да открије да је Мерилин била интимно везана са породицом Кенеди, погрешно је протумачено као заташкавање тога да су је они убили – сматра он.

Лоша истрага

Многи биографи су се сложили, да су полицијски инспектори и форензичари “били безнадежно траљави”, како је рекао Самерс.

– Један од проблема целог случаја је тај што је било много супротстављених прича – написао је Спада.

Прочитајте још: Није желео да је призна, а сада пристаје на све: Еди Марфи мора да плаћа МЕЛ Б 35 хиљада долара алиментацију за 15- годишњу ћерку

– Нико не зна истину. Нико никада неће сазнати истину – рекао је Мајкл Селсман, последњи ПР агент Мерилин Монро и аутор књиге “Све је гордост”.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas