Oglas
· · Komentari: 0
MISTERIOZNA SMRT

Pogrebnici otkrili jeziv prizor koji su zatekli na licu mesta: Lice Merilin Monro bilo je ljubičasto, a vrat natečen

Navršilo se 60 godina od smrti slavne lepotice, a sada su islivali novi detalji

1665313992_merilin-monroe.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Misterija smrti glumice Merilin Monro, koju mnogi smatraju najlepšom ženom na svetu, i dan-danas je ostala nerešena. Razne su teorije zavere o njenoj smrti, a jedna od najrasprotranjenijih je ta da glumica nije svojevoljno sebi oduzel život, kao što se to pretpostavljalo.

Pročitajte još: Milan Popović izneo šok detalje iz veze sa Serverinom: "Ucenjivala me je da budem intiman sa njom"

Merilin Monro pronađena je mrtva u svom stanu, 5. avgusta 1962. godine. Kao uzrok smrti navedeno je predoziranje barbituratom (hipnotici). I pored toga što je policija saopštila uzrok smrti, javnost u to nije poverovala. Ubrzo su počele da kruže razne teorije, a jedna o njih jeste da iza svega stoje veliki moćnici, budući da se pričalo da je Merilin bila ljubavnica američkog predsednika Kenedija.

Organizator sahrane koji je pomogao da se pripremi telo Merilin Monro za pokop otkrio je jezive detalje o stanju glumice nakon što je pronađena mrtva.

Alen Abot i Ron Hast su napisali knjigu u kojoj su opisali šta se dešavalo tog 5. avgusta.

Sećaju se da ih je policija pozvala da dođu u kuću slavne glumice, a Abot tvrdi da je njeno telo bilo puno ljubičastih mrlja.

– Bilo je teško verovati da je to slavna lepotica Merilin Monro. Izgledala je kao prosečna starija žena koja se nije baš previše brinula o svom telu. Očigledno je da su okolnosti u kojima je preminula uveliko pogoršale njen izgled. Kada neko umre, gravitacija dovede do toga da se krv taloži na najnižoj tački tela. U njenom slučaju, s obzirom na to da je umrla licem prema dole, ljubičaste mrlje od krvi ostale su joj na licu, a vrat joj je mnogo otekao – prisetio se pogrebnik.

On je dodao i da je bilo vidljivo da kosu neko vreme nije farbala, jer se nazirao smeđi izrastak.

– Noge joj nisu bile obrijane, a usne su joj bile baš ispucane. Manikir i pedikir su takođe bili zapostavljeni – dodao je pogrebnik.

Abot je takođe rekao da su među njenim stvarima pronašli i lažne grudi, ali nisu ih koristili kod pripreme pokojnice, već su njen brushalter ispunili vatom.

Ali šta se desilo u noći kada je Merilin umrla?

Svi su bili šokirani saznanjem da je slavna glumica preminula. Kažu da je poslednjih dana života bila srećna, euforična i puna života.


Autor knjige “Monro” tvrdio je kako ju je njen prijatelj, glumac, Piter Loford, koji je inače i zet predsednika Džona F. Kenedija, pozvao 4. avgusta, oko 19 sati i kako mu je delovala tromo i depresivno.

NJegova priča ne podudara se sa svedočenjem njene služavke, koja je ispričala da je Merilin u to vreme primila poziv od sina svog bivšeg muža, Džoa Dimađija Džuniora, koji je za Los Angeles Times rekao da je Merilin zvučala sasvim normalno, kao i uobičajeno. Nakon toga, Džunis je kratko pričala sa Merilin, koja je kasnije otišla u svoju sobu. To je bio poslednji put da ju je videla živu.

Džunis je isprva rekla kako se zabrinula kada glumica nije odgovorila na njeno kucanje na vrata, te je pozvala njenog psihijatra Ralfa Grensona, koji je došao odmah nakon ponoći. Međutim, tačno vreme Džunisinog poziva nije utvrđeno.

 

Da bi ušao u sobu, Ralf je polomio prozor, dok je u sobi pronašao njeno telo. Merilin je u ruci držala telefonsku slušalicu. Ubrzo je pozvao doktora koji joj je prepisao pilule, te je on konstatovao smrt.

Policija je pozvana tek u 4.25 sati, ujutru, dok su lekari tvrdili da im je bila potrebna dozvola od “20th Century Fox” studija, sa kojim je Merilin imala saradnju, snimajući film.

Da li služavka zna nešto više?

NJena služavka je prvo iznela priču da je, oko ponoći, pozvala Merilinog psihijatra, da bi kasnije rekla kako je to bilo oko 3 ujutru. Preko 20 godina kasnije, biograf Entoni Samers, pričao je sa njom i zapazio trenutak kada je stavila svoju glavu u ruke i rekla: “O Bože, zašto ja ovo moram da zataškavam?”.

– Šta da zataškavate, gospođo Murej?, upitao je on.

– Pa naravno, Bobi Kenedi je bio tu (4. avgusta) i naravno, postojala je afera sa Bobijem Kenedijem – odgovorila je.

Kakvu vezu je Merilin imala sa porodicom Kenedi?

Pričalo se da je Merilin bila u vezi sa predsednikom Džonom F. Kenedijem, kao i sa njegovim bratom, Robertom Bobijem Kenedijem. Supruga Dina Martina, Džin Martin, rekla je da je Merilin, naizmenično imala odnose sa Kenedijevima. Na dan njene smrti, pozvao ju je Bobi Kenedi, dok je ona pobesnela, rekavši da se oseća iskorišćeno.

Biograf Džejms Spada smatra da je “kroz ubistvo nešto zataškano”.

– Kenedijevi nisu smeli da rizikuju da se ovo otkrije, jer bi to uništilo predsednika. Ali zataškavanje, koje je trebalo da spreči bilo koga da otkrije da je Merilin bila intimno vezana sa porodicom Kenedi, pogrešno je protumačeno kao zataškavanje toga da su je oni ubili – smatra on.

Loša istraga

Mnogi biografi su se složili, da su policijski inspektori i forenzičari “bili beznadežno traljavi”, kako je rekao Samers.

– Jedan od problema celog slučaja je taj što je bilo mnogo suprotstavljenih priča – napisao je Spada.

Pročitajte još: Nije želeo da je prizna, a sada pristaje na sve: Edi Marfi mora da plaća MEL B 35 hiljada dolara alimentaciju za 15- godišnju ćerku

– Niko ne zna istinu. Niko nikada neće saznati istinu – rekao je Majkl Selsman, poslednji PR agent Merilin Monro i autor knjige “Sve je gordost”.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas