Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Шта не могу рукама, могу ногама": Исповест храбре Дејане Бачко - "девојка лептир" превазишла све препреке (ФОТО)

Прича о храбрости, упорности и успеху

1659095175_ttttouut.png
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - девојка_са_крилима
Oglas

Дејана Бачко је девојка која је рођена без обе руке. Њу ово није спречило да свој живот живи пуним плућима и да ниже успехе на свим пољима. 

Дејана је пре неколико година освојила златну медаљу у теквонду на Светском паратеквондо првенству у Анталији у Турској на коме је учестовало 400 такмичара из 69 земаља. Том приликом је рекла да је поносна на себе и на свој успех.

- Ово је једно дивно искуство и поносна сам на себе, а верујем и Србија јер сам доказала овај пут да сам број један у свету и наравно број један и у Европи - изјавила је Дејана.

Она је у срећној вези са својим дечком Марком Незићем који јој је подршка и десна рука у свему што ради.

 

Поред тога, Дејана Бачко има разне друге таленте. Она је била студенткиња Академије уметности у Новом Саду и чланици Удружења уметника који сликају устима и ногама. Осим што фантастично слика и црта, а опробала се и у вајарству.

Прочитајте још: "Моја мама је надљудско биће са највећим срцем": Прича о усвојеном дечаку ког су родитељи оставили због његовог изгледа (ФОТО)

Насликала је више од 500 радиова и до сада је излагала у нашој земљи, али и у Сарајеву, Бањалуци, Мркоњић Граду, Загребу, Македонији...

Осим што је велики таленат за сликање и цртање, ова девојка уме да плива, воли да игра фудбал са"својом екипом" и да кува. Воли да излази са другарицама у град и за такве прилике се сама шминка. Потпуно је иста као и сви њени вршњаци и никада се није разликовала од њих.

 

Њен животни мото је да никада не говори "не знам", и све што други раде рукама она може ногама. 

- Што не могу рукама, могу ногама. Са пет година мајка Сандра је приметила да ме занимају сликовнице и тако сам почела. У основној школи су ми помагали професори, похађала сам школу цртања и наставила до Академије - рекла је Дејана својевремено за медије.

Она се такође опробала у стрељаштву а циљ јој је да оствари исти успех као на Светској параолимпијади у теквонду.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas