Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"УЧИМО ИХ ДИСЦИПЛИНИ И ЗДРАВИМ НАВИКАМА" : Биљана Типсаревић ћерку суботом води на посао, а традиција се изузетно поштује

Дизајнерка говори којим вредностима се она и супруг воде приликом васпитања

1683447344_Biljana-Tipsarevic-naslovna.png
Фото: Инстаграм принтсцреен/ биљанатипсаревиц
Oglas

Биљана Типсаревић далеко је од тога да буде само лепа и згодна супруга једног од наших најбољих тенисера свих времена. Врло одлучно је након новинарске каријере закорачила у модни дизајн и сада је њена одећа ствар престижа. Биљанин муж Јанко увек је имао њену несебичну подршку током активног бављења спортом, родила је двоје дивне деце и сада полако може да остварује и друге женске снове у мирнијој луци.

Како сте провели за првомајске празнике? Јесте ли путовали некуда породично?

- Провели смо га надомак Београда, са породицом и пријатељима. Ретки су моменти да смо сви на окупу, јер моја сестра са породицом живи у иностранству, родитељи у Новом Саду, а многи пријатељи ван Србије су искористили време да нас посете. Овај празник је био довољан повод да се сви окупимо са децом и уживамо у природи. А и за нас је неуобичајено да смо 1. маја у домовини. Било нам је прелепо.

Колико учите своју деветогодишњу ћерку Емили и трогодишњег Ноу нашим традиционалним обичајима везаним за Божић, Ускрс и друге наше специфичности?

- Врло традиционално, чак и кад нисмо у Србији. Иако похађа енглеску школу, где год је пут однесе, Емили не сме да заборави нашу традицију и српске обичаје.

На чему инсистирате у њиховом васпитању?

- Децу учимо дисциплини и здравим навикама, да ништа не узимају здраво за готово. Емили сваке суботе иде са мном на посао, где јој задајем одређене задатке како би на време имала свест о томе да се за све у животу треба изборити. Важно ми је да имају праве животне вредности, које никада нису материјалне природе. То су искључиво љубав, међусобно поштовање и љубав према себи.

Постоји ли у вашој кући чувено "татина ћерка" и "мамин син"?

- Само кроз шалу, у пракси не. Обоје упијају модел понашања и Јанка и мене. Много причамо са њима, максимално смо посвећени родитељи, негујемо у њима природно усађен карактер... Али деца су на крају крајева оно што ми радимо и како се ми понашамо.

Недавно сте објавили фотографију прелепог букета цвећа који сте добили на поклон од Јанка и написали да је ваш супруг романтичан. Да ли је увек било тако и чиме вас највише обрадује?

- Он је веома романтичан, за разлику од мене. Није традиционалиста да, на пример, 8. март мора да се обележи, већ он то чини невезано за било који датум и повод, а то и јесте онда најлепше изненађење.

Колико се ваш породични живот променио откад се Јанко више не бави активно тенисом?

- Много. Самим тим што је Емили кренула у школу, имамо друге приоритете, на свет је дошао и Ноа. Посвећеност деци и њиховом образовању окупира нашу пажњу. С друге стране, лично сам много више времена посвећена послу и свакодневно се трудим да унапређујем оно што радим. Самим тим сам и у задње две године проширила бренд на инострано тржиште, пре свега Уједињене Арапске Емирате. Док је Јанко професионално играо, успела сам да балансирам, јер ми је било јако важно да будем подршка свом мужу. Али сада сам се цела дала својој страсти, свом послу, који живим. Јанко је и даље у спорту и у последњих година поносна сам на њега колико је учинио за тенис у нашој земљи. Направио је иновативан приступ тениском искуству у одређеним престижним ланцима хотела и ризортова преко своје компаније.

Шта бисте препоручили девојкама за прославу матуре, од боја до стила? Како да буду савршене, а ипак да буду у складу са својим годинама?

- Треба да носе оно што им добро стоји и да буде у складу са њиховим карактером. А опет, лепо је да буду спремне да изађу из своје зоне комфора, јер матура је једном у животу! То је идеална прилика да засијају у пуном сјају.

На лето пуните 40 година, а изгледате као девојка. Да ли су и за вас године само број или осећате да сазревање има неке велике предности?

- Водим рачуна о себи, тренирам, негујем се, здраво се храним, али пре свега највише су заслужни генетика и моја енергија. Имам утисак да са животним искуством долазе захвалност и прихватање себе и окружења на најбољи могући начин.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas