Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УСАМЉЕНОСТ

13 разлога зашто сте још сами: Желите то или лажете да то хоћете?

Понекад вас уверавање других да тренутно желите да будете сами, а заправо то не желите, може коштати могућих познанстава.

1615981824_sunset-5033708_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Понекад су разлог неразрешене емоције са бившим и тада је боље да сте сами.

Издвојили смо 13 разлога због којих сте још сами:

1. Желите да будете сами

Ако тренутно не желите да се вежете већ желите да се забављате и уживате у животу без обавеза, ваше понашање ће одражавати те ставове.

Битно је ту и тамо да сами себе подсетите да ви заправо желите да будете сами и да је то ваш избор. То ће вам дати мирноћу.

Прочитајте још: Ако поседујете ову особину бићете срећније у вези

2. Увек тражите нешто боље

Апликације за упознавање нових људи су створиле идеју да човек увек може да нађе некога ко ће му боље одговарати, ко ће му се више свиђати или га импресионирати само малим помаком прста.

Због идеје да увек постоји неко бољи за вас можете да будете врло незадовољни тренутним односом или животним ситуацијама. То може да резултира зачараним кругом из ког ћете тешко изаћи јер вам и најбољи човек на свету неће бити довољно добар.

3. Не пристајете на компромисе

Живот је пун компромиса.

Ако сте замислили да идеалан партнер има одређену боју косе и очију, прича на одређени начин и има одређене хобије, треба да схватите да постоји могућност да таквог никад нећете упознати. Људи се не жене за свој идеал, већ за људе који у већини ствари одговарају вашим жељама.

Прочитајте још: Ова девојка је одустала од тражења партнера преко апликације, па је пробала другачију методу - храбру и отворену (ВИДЕО)

Пар излазака с неким ко можда није ваш идеалан партнер може да резултира правом љубављу јер људи каткад нису ни свесни шта стварно желе.

4. Још увек патите за бившим

Ако сте недавно прекинули везу и још увек нисте начисто са својим осећајима, а поготово ако сте још повређени, самоћа је најбољи начин да решите своје проблеме у миру.

Везе у које људи улазе како би пребродили бивше углавном нису успешне и знају да се заврше чак и горе него веза од које се опорављате.

5. Партнер покушава да вас промени

Ако сте недавно изашли из везе у којој сте се осећали као да ваша боља половина покушава да промени саму есенцију вас, ваш изглед, понашање и све што вас чини изнутра - онда је самовање изврсна прилика да размислите о свему што сте прошли, размислите ко сте ви заиста и шта желите од себе и живота.

Прочитајте још: МИТ или истина: Раздвојена постеља ОСВЕЖАВА БРАК?

6. Нисте спремни на везу

Можда осећате да сте спремни за везу, па чак и тражите потенцијалног момка/девојку, али дубоко изнутра још увек нисте спремни потпуно да се препустите некоме. То стање је обично последица лоших веза у прошлости које нисте до краја разрешили сами са собом, а оне још увек имају утицај на ваше емотивно стање.

Штавише, ако се и упустите у везу с неким, а изнутра сте свесни да нисте спремни, несвесно ћете партнеру дати до знања да заправо не желите бити са њим.

7. Имате нереална очекивања од љубави

Једна од највећих заблуда о љубави јесте да ће вас супротна страна употпунити.

Желите да партнер воли исте ствари као ви, нпр. филмове или музику, или да имате исте активности, какве имате са својим пријатељима. Нормално је да на почетку везе уживате у друштву вашег партнера, али је исто тако нормално да су вам потребни и други људи који ће испунити неке ваше друге потребе.

Прочитајте још: Није ауто, нису паре, жене траже само ЈЕДНУ ствар од мушкарца

Кад се све узме у обзир, не можете очекивати да ћете све што треба добити од једног човека. С партнером можете уживати у бројним активности, с пријатељицом у разговору, с родитељем у нечем трећем.

Битно је да оно најважније - интимност, поверење, љубав и подршку добијате од свог партнера.

8. Најважнија вам је независност

Волите да будете сами, да имате своју слободу да одлучујете о свом распореду. Док год вам је то најважније, боље је да сте сами, јер је изузетно тешко да правите компромисе с неким коме је његово време најбитније.

Проблем са самопоуздањем?
Тај осећај се појављује из два разлога - први је да можда подсвесно сматрате да људи које упознајете нису довољно добри за вас или имате проблема са самопоуздањем, па се бојите да погрешите, у оба случаја ово је погрешан приступ.

9. Имате осећај да су сви добри заузети

Кад погледате своје пријатеље и њихове партнере често помислите како су добри партнери заузети и потихо се питате постоји ли још увек неко слободан ко би вам одговарао.

Прочитајте још: Расправљају се чак и најсрећнији парови: Ове свађе су исплативе и доносе благостање у вези!

10. Преагресивни сте

Овај проблем се манифестује на различите начине. Понекад мушкарци превише флертују са женама које их заправо не доживљавају, а жене се превише труде изгледати савршено и недодирљиво.

Нажалост све ово вас може довести до потпуно супротног резултата. Тада је најбитније смирити живце и бити природан.

Кад покушавате да се приближите лепој жени, треба да нађете равнотежу између показивања интереса и поштовања према њој као особи.

11. Још увек радите на себи

Ако још нисте сигурни у себе, у то ко сте и шта желите од свог живота, онда не можете ни бити сигурни шта желите од свог партнера.

Прочитајте још: Шта је заједничко паровима који су заједно превазишли тешке тренутке?

Не можемо некоме пружити оно што немамо. Морате открити ко сте, које су ваше предности и мане, а то ћете открити онда кад почнете да се осећате угодно у својој кожи. 

12. Не желите да будете рањиви

Препуштањем некоме доводите се у позицију рањивости, а ако сте иначе затворени и не показујете лако своја осећања, може вам бити јако тешко да некога пустите "унутра".

То је стање у ком човек не допушта својој околини да стварно види шта мисли и осећа, он је стално у оклопу који га чува од свега лошег на свету.

Ако вас други не познају, ако вас стварно не виде, како вас могу волети? Они вас ни не познају.

13. Шаљете погрешну поруку

Често самци својим понашањем и изјавама дају утисак да су они задовољни својим статусом, што је често обрнуто од онога што стварно желе.

Прочитајте још: Постоји четири типа веза, а само једна се завршава браком

Фора звучи кад кажете својим пријатељима да сте сами и да тренутно не желите да се везујете, али понављањем таквих изјава можете уверити њих и себе да је то стварно то што желите.

Истина је да се многи људи праве да желе да буду сами како би се заштитили од потенцијалног разочарање које неке везе доносе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas