Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕНИГМА

Снимљен глобус који светли и нестаје у вулкану: "Били су ВИСОКИ и ПЛАВИ, а у ПЛАНИНИ су оставили базу НЛО"

Мумификовали су претке и градили пирамиде, а далеко су од Египта.

1599138658_Teide.jpg
Мистериозни вулкан Теиде Фото: Пиксабеј
Oglas

Према предањима иза стубова Херкулеса, налазе се острва које настањују душе праведнике и светлих ликова уживајући у срећи. Стари Грци и Арапи називали су их Срећни или Блажени.

Дуго се мислило да су Гуанчи потомци Римљана, други да потичу из Африке, али ови староседеоци Тенерифа имају више заједничког са Сумерцима, старим Грцима и Египћанима. Изузетно високи и витки, беле коже, плаве косе и очију, невероватно брзи и окретни, до дан данас подстичу сумње да су, можда, дошли из неког другог света.

Прочитајте још: Да ли знате шта је ДУФ 1220? То су нам ПОКЛОНИЛИ ванземаљци!

Фото: Youtube/ screenshot vlad9vt

Наиме, највећа мистерија је начин на који су се сахрањивали. Када Гуанчи умре, тело се расече, уклоне изнутрице, опере изнутра сланом водом трља мастима (овчија маст, борова смола, фино исецкан плавац и сок змајевог дрвета), па остављали на сунцу неколико недеља.

Огромне мумије су до данас фантастично очуване.

Када се осуши мумију су умотавали у овчју кожу и бојили па остављали у пећини која је била породична гробница. Менсеј (владар) је сахрањиван са скиптром.

Мумије су добро очуване до данас и проучавају их у Музеју природе и човека на Тенерифима и у Националном музеју за антропологију у Мадриду. Загонетка Гуанча никада није решена, јер су се мумифицирали као Инке и Египћани.

Мистериозне степенасте пирамиде попут египатских Фото: Пиксабеј

Још већа мистерија су пирамиде Гуанча. Налазе се у граду Гуимар, а остало је шест од девет. Норвешки истраживач и научник, антрополог Тор Хејердал је открио да су све усмерене ка сунцу. Једна линија пирамида поклапа се са линијом зимског солстиција, а друга - летњег. Загонетку никада није решио, а данас их многи доводе у везу са вулканом Теиде.

Легенда првих 60
На Тенерифе је дошло 60 Гуанча, али нико не зна одакле. Некада је било по 1.000 мумија у једној пећини и конквистадори су их марљиво унитшавали.
Степенасте пирамиде су пут ка Богу, вулкану Теиде.

Прочтиајте још: "Они редовно долазе": Изнад Корија угледали СВЕТЛОСТ - пре 2.000 година на ИСТОМ МЕСТУ цар Константин ВИДЕО КРСТ

Према теорији "археолога древних ванземаљаца" Гуанчи су степенасте пирамиде попут Зосерове градили да би били ближе богу који је живео у вулкану Теиде.

Редовно виђају НЛО који улеће у вулкан Теиде.

Споменик Гуанчама, високим, танким и лепим људима Фото: Пиксабеј

Око вулкана Теиде људи често виде неидентификоване летелице. Најбоље документован је инцидент 1976. године када је снимљен глобус који светли и нестаје у вулкану Теиде. То је додатно подгрејало причу да је Теиде база НЛО.

Прочитајте још: На корак до откривања НАЈВЕЋЕ МИСТЕРИЈЕ човечанства: Отворен ХАНГАР 1, а са њим истина о ВАНЗЕМАЉЦИМА

Најбољи опис Гуанча оставио је монах Алонсо де Еспиноса: беле коже, лепе жене, увек су ишли скоро голи и препланули на сунцу. Носили су кожни шорц и сукњице. Били су брзи, спретни и камењем су вежбалли снагу. Пастири су користили штап са којим и данас могу да прескоче три-четири метара. Трчали су стрмим планинским стазама где се други плаше да ходају. Знали су да рачунају. Зидовима су раздвајали "државе".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas