· · Коментари: 0
ЉУБАВ

ЧОКОЛАДА и ЈАГОДА: Да ли је нормално волети ДВЕ особе у исто време?

Није лош човек који воли две жене, а да ли је таква жена проблематична...

1610705932_Depositphotos_127617040_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Осећај да ваша љубав не припада само једној особи, већ да је делите на два дела, није пријатан, али није ни нешто због чега би требало да имате грижу савести - поручује професор психологије Рамани Дурвасул.

Прочитајте још: Заједнички живот пре брака? Ево шта кажу истраживања!

На основу истраживања, стручњак је дошао до закључка да нема разлога да неког сматрамо лошим човеком јер је заволео две особе у исто време. То се, каже, једноставно дешава мимо наше воље.

- Углавном верујемо како љубав може да има само један укус, али она је много више од тога - објашњава Дурвасул. - Посматрајмо то овако, чоколада и јагоде су врло различити. Међутим, оба укуса су подједнако сјајна. Ми смо компликована бића и зато је лако да две другачије особине које поседују две различите особе могу да утичу на нас.

Људи су компликована бића, воле много укуса
Привлачност се дешава
Привлачност је напросто биолошко искуство, што значи да може да се деси да док смо у дугој, срећној и озбиљној вези, упознамо особу која ће нам испровоцирати хормоне.

Пошто је логично да између два партнера на крају ипак изаберемо једног, неминовно је да се осећамо лоше, имамо грижу савести и стално се преиспитујемо да ли смо испали поштени. Међутим, стручњак има савет како да превазиђемо тај осећај.

Наставите да истражујете и испитујете афинитете оба партнера, али и планове које имају са вама. Отворене везе нису прихваћене у друштву, али у овом случају могу да вам буду од велике користи.

Прочитајте још: Психолог Марина саветује: Шта урадити када он каже да му "ТРЕБА ПРОСТОРА"?

- Зато направите листу предности и мана оба партнера и везе са њима. Будите искрени према себи када је будете писали, покушавајући да се отмете утицају страсти која зна да замагли ствари. Можда сте тренутно запетљани у том вртлогу, али несебична, чврста и јака љубав на крају увек мора да победи - поручује психолог.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.