Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
коса

Да ли користите шампон за СУВО ПРАЊЕ КОСЕ? Ево како ће вам косу учинити лепшом.

Шампон за суво прање косе одговара апсолутно свим типовима и није вам потребно некакво компликовано упутство за његову употребу.

1595492873_Depositphotos_81734824_s-2019.jpg
Фото:Депосит
Oglas

Према речима фризерке Тедди Цранфорд, која током рада на модним едиторијалима и снимањима за исте, али и у свом салону, редовно користи шампон за суво прање косе или пудер за косу, у питању је козметички производ који би свака жена требало да има у несесеру.

Прочитајте још: Истакнете ОБРВЕ, смањите УСНЕ: Које грешке правите приликом ШМИНКАЊА? (ВИДЕО)

Међутим, уколико припадате табору оних који још увек не признају овај сјајан производ или једноставно можда и даље грешите током његове употребе, па сте одустали од коришћења, Тедди вам даје пет савета због којих ћете овај "чаробни" шампон увек имати у несесеру.

За лепшу косу

Не би ли коса добила на густини и дебљини, шампони у спреју прилично помажу на овом пољу. Ови шампони апсорбују масноће на коси и чине је мекшом. Да бисте на прави начин нанели шампон узмите део по део косе и нанесите спреј од врха ка дну, али само до половине власи. Потом рашчешљајте косу или брзински прођите кроз косу феном.

Наносите шампон за суво прање од врха ка дну, али само до половине власи!

Пудер за масну косу

Фото: Депосит

За мало грубљу и маснију косу важе и мало другачија правила, попут пудера за косу у бочици, који је сувљи и садржи више концентрата. Зато уколико имате маснију косу и нисте задовољи резултатима са шампоном у спреју, најбољи избор за вас је шампон за суво прање косе у бочици.

Прочитајте још: Како да вам БОЈА НА КОСИ траје што дуже? ОВО су савети и трикови за њено неговање

Не стављајте лак превише близу главе

Десетак центиметара од главе најбоље је правило, када су у питању сви спрејеви. 

Након вежбања

Након вежбања, уколико немате времена да перете и сушите косу (као што углавном немамо), а коса је влажна, козметички производ који вам може помоћи у овој ситуацији јесте пудер за косу. Спреј у овој специфичној ситуацији ипак може да закаже, али је пудер идеалан, због своје густине и наравно моћи апсорбције. Нанесите пудер на косу, утапкајте прстима и простресите главу. Мада, уколико имате фен при руци, након наношења пудера најбоље је да брзински феом прођете кроз косу. 

Прочитајте још: Жене СВАКОГ ДАНА праве ову фризуру, а не знају колико ШТЕТИ КОСИ

На чисту косу додајте мало шампона за суво прање за волумен!

За текстуру и волумен

Ако имате равну и беживотну косу, једна од најбољих ствари које можете урадити не бисте ли удахнули живост коси и подарили јој волумен, јесте да на чисту, исфенирану косу нанесете мало шампона за суво прање косе. Дакле, благо наспрејишите косу, протесите је и још једном брзински феном прођите кроз њу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas