Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПИЏАМА

Да ли спавате у пиџами или не? Ево шта је препорука

Људи који пате од несанице су мање активни, гојазнији су од просека, и више су болешљиви.

1602232025_Depositphotos_18570235_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Постоји доста једноставних трикова који вам могу помоћи да имате квалитетан сан, а један од њих је да почнете да спавате без пиџаме.

Постоји више бенефита од одласка у кревет без овог комада одеће, а у наставку ћемо вам открити неке од њих:

1. Лакше ћете заспати

Стручњаци одавно знају да је теже заспати у просторији са високом температуром. Из тог разлога, они препоручују да добро проветрите собу пре одласка у кревет, али и да се превише не покривате и не носите пиџаму, осим ако вам је лоше грејање, а напољу је много хладно.

Прочитајте још: Ово је ПРВА СТВАР коју урадите чим отворите очи? Не желимо да вас УПЛАШИМО, али требало би да посетите лекара (ВИДЕО)

2. Заштитићете кожу

Фото: Депозит

Истраживања су показала да мушкарци у просеку носе једну пиџаму тринаест ноћи заредом, док је жене замене другом тек после седамнаест дана. То свакако није здраво јер се на пиџами скупљају разне бактерије које штете нашој кожи, због чега је свакако препоручљивије спавати го или у доњем вешу који се свакодневно мења.

3. Веза ће вам бити боља

Не морате да водите љубав да бисте осетили блискост са својим партнером, ако вам се ваша нага тела додирују испод покривача. Научници знају да то доводи до лучења окситоцина, познатог и као „хормон љубави“.

Прочитајте још: Будите се УМОРНИ? Ове навике вам ОМЕТАЈУ САН

4. Мање су шансе да се угојите

Једна студија је показала да људски организам сагорева више калорија на ниским температурама него на високим, посебно када спавамо. Будући да ће вам бити топлије у пиџами испод покривача, препоручујемо вам да престанете да је носите ако желите да смршате.

Прочитајте још: Са КОЛИКО ЈАСТУКА спавате и да ли знате да се тачно зна КОЛИКО евра КОШТА СРЕЋА?

5. Имаћете више самопоуздања

Истраживачи су открили да особе које су често голе осећају мању несигурност у вези са својим изгледом, што позитивно делује на њихово опште благостање. Ако не живите сами, сигурно немате прилику да се често разголитите, па зашто онда не бисте искористили спавање за ту сврху?

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas