Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕВЕРОВАТНО

Данијела је посебна, јер је алергична на нешто НЕВЕРОВАТНО! (ВИДЕО)

Данијел Мекрејвен има 12 година и алергична је на воду. Није једина!

Oglas

Пирода је веома маштовита у болестима које нам "сервира", а у чему јој само помажемо - загађењем, пестицидима, неиспитаним лековима...

Тако су алергије постале "хит" последњих деценија. Једна од бизарнијих је алергија на воду, од које болује свега стотинак људи на планети, а међу њима је и Денијел Мекрејвен (12) из америчке државе Луизијана.

Прочитајте још: Раде Поповић, начелник Београдске криминалистичке полиције, добио је ЗАДАТАК: Ко је убио мултимилионерку Драгу Митрићевић?

Њој је дијагностикована "аквагена уртикарија" пре мање од годину дана - почео је да јој избија болан осип кад год би дошла у контакт с водом. Ово је значило да мора да напусти пливање, као и да лети борави у затвореном и климатизованом простору, да се не би знојила.

Јутјуб "звезда"
И Ниах Селвеј је пре три године оболела од исте алергије. Она свој проблем дели на Јутјубу.
Алергична је на флаширану, киселу, морску, воду из славине, не може ни да је пије!

Њена мајка Сари (39), рекла је: "Некада је волела пливање и прошлог лета је била у сузама када није могла да иде на купање са својим пријатељима, јер то може проузроковати анафилактички шок или прећи на плућа, што је опасно по живот. Плаши ме када јој осип покрије цело тело, јер то значи да постаје све горе. Алергична је на флаширану воду, слану воду, воду из славине, али може да је пије. Стресно је када треба да се умије или да се истушира, јер се плаши".

Прочитајте још: Живела је САМА на острву 18 година, а у цивилизацији је УМРЛА за два месеца

Сара и Данијел Фото: Youtube/ screenshot Breaking News 360

Код овог стања неколико минута након контакта коже са водом појављују се осипи који могу трајати од 15 минута до два сата или више. Код Денијел је почело после туширања, и тада је рекла мајци да мисли да је алергична на воду. Сара је сматрала да то није могуће, и да се копривњача можда појавила од претопле воде:

Око 100 људи широм света је алергично на воду.

"Стопала су јој била црвена и сврбела су је, и то је постајало све горе и горе, али мислила сам да је то од чешања, и да нема шансе да постоји алергија на воду. Онда смо једног дана отишли на купање, а она је била прекривена копривњачом, па сам је одвела код лекара".

Доктор је просуо воду на девојчицину руку и посматрао бурну реакцију. Ипак, није одмах поверовао да је проблем баш вода, већ да се ради о некој хемикалији из воде, па ју је тестирао на "све остало".

Прочитајте још: Мистерија Хртковаца БРУЈИ СРБИЈОМ: После ЗЛАТНЕ КАЦИГЕ, лопови ПЉАЧКАЈУ римске виле под окриљем ноћи и траже БЛАГО (ФОТО)

Сада Денијел свакодневно узима своју дозу антихистаминика, а мајка надгледа свако њено туширање, за случај да устреба и додатни лек. Сари каже: "Денијел воли гимнастику, али зној јој избија, а тамо где живимо је веома влажно, па лети не може да изађе напоље. Узима јаке антихистаминике сваки дан, али осип и даље излази. Сада се само надамо да се с временом неЋе погоршати, јер се бојимо да би се могло догодити најгоре",

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas