Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МАСАЖА

Делује СТРАШНО, али ово је ХИТ третман међу људима који МНОГО СЕДЕ

Лимфна дренажа је последњи хит.

1610897978_Depositphotos_239631890_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Одмарамо се често, а и даље смо уморни. Држимо дијету, али осећај тежине и натечености нас стално прогања. Кожа нам изгледа дехидрирано, иако уносимо довољно течности.

Прочитајте још: Они су ПОПУЛАРНИ, али НИКАКО их не смете испробати

Све је то последица модерног начина живота, а једно од решења које би могло да нам "понуди" спас јесте - лимфна дренажа. Шта је то? Ова метода стимулише несметан проток лимфе ка венској циркулацији, одакле се потискује ка срцу, чиме се организам детоксикује, а отечени екстремитети враћају у нормално стање.

Ткиво се регенерише
Доприноси регенерацији ткива и његовој квалитетнијој исхрани, отклања вишак течности и јача имунолошки систем. Може да се изводи мануелно или апаратурном техником, а примењује се превентивно у циљу лечења и после хируршких захвата.

Зашто је добра превентивна примена ручне лимфне дренаже, објашњава Гордана Бошковић, терапеут и стручњак за негу лепоте.

Ослобађа од токсина

- Уколико се примењује превентивно, она има изузетно дејство на ослобађање организма од накупљених токсина, осећаја тежине и метаболичких отока, чистећи међућелијску слободну течност и стварајући осећај "лаганог" тела - каже саговорница.

Прочитајте још: Заборавите БОТОКС! Баците се на ова три витамина

Често се користи у велнес и спа центрима, у склопу третмана детоксикације и антицелулит програма. Услед модерног седелачког начина живота, лимфни систем је успорен и не функционише правилно. Пошто је он главни имунолошки и детоксикациони механизам нашег организма, неопходно га је активирати како бисмо помогли и омогућили да се прочисти.

Освежите тело Фото: Депозит

Циљ сваке масаже је да се телу пружи информација да се врати у равнотежу, тако да лимфна дренажа лимфни систем враћа у "кондицију" и повећава његову функционалност.

Прочитајте још: Успорите старење коже врата: Две навике треба уврстити у свакодневницу

- То није масажа мишића, већ се састоји од низа лаганих покрета. Суштина лимфне дренаже јесте стимулација кретања течности из међућелијског простора у лимфне судове, а затим из лимфних судова и лимфних чворова у венски систем. Нагомилана течност се тако потисне ка лимфним жлездама и онда се излучивањем избаци из организма - објашњава Гордана.

Много течности
После третмана се много чешће мокри, па је потребно уносити више течности.
Пре третмана не сме да се једе 75 минута.

Лимфна дренажа може да се изводи парцијално или да се третира цело тело, када третман траје око 75 минута. Саговорница наводи да је могуће да то буде посебан третман или да се прво уради релакс или терапеутска масажа, па да се на крају ради лимфна дренажа.

Прочитајте још: Све о геловима за негу коже: Зашто су испред крема?

За терапију се користи природно уље са додатком етеричног од лимуна, рузмарина и жалфије, а напомена је да последњи оброк буде три сата пре сесије. Може да се изводи спорадичан третман или у серијама, али да између два третмана прође 48 сати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas