Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
понашање

Дете се ИНАТИ: Шта родитељ треба да уради у том моменту

Сигурно већ имате искуства са овим понашањем.

1605863954_Depositphotos_1723973_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

У одређеним периодима током развоја, дете почиње да се инати и супротставља старијима. То нису једноставне ситуације за родитеље, али стручњаци саветују како можете изаћи на крај са непослушним и тврдоглавим малишаном.

Када се инати, можете му помоћи тако што нећете сами стварати додатну нервозу и продубљивати конфликт. За почетак преиспитајте и своју листу правила и забрана. Објасните детету кратко и јасно шта тачно захтевате од њега, без дугих предавања. У свему је важна доследност, па и у односу са најмлађима. Ништа више не може да га збуни него када му једном нешто допустите, па онда забраните.

Прочитајте још: Шта о свету ТИНЕЈЏЕР мора да зна: Родитељи обратите пажњу

Чешће грлите дете, а у његовим мирним "фазама" реците му колико га волите. Подржите га у ситуацијама кад настоји да буде самостално и то на конкретним примерима. Без икаквих изговора, нађите времена за заједничке подухвате у којима дете диктира темпо. Ако осетите да нисте дорасли неким ситуацијама, није срамота да потражите на време стручни савет.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas