· · Коментари: 0
КОРОНА

Колективни имунитет НЕ ПОСТОЈИ! Доктор Андреј: Вирус је могао бити спречен у ЈАНУАРУ, неко ће морати 2 пута да се ВАКЦИНИШЕ

Проф. др Андреј Трампужа, вирусолог из Берлина тврди да нема места за панику, стиже вакцина, али неки ће се, можда, вакцинисати два пута!

1594882266_Andrej-Trampuza.png
Проф др Андреј Трампужа Фото: К1

Крајем године или почетком следеће би требало да се појаве вакцине. После вакцинације је неопходно да прође још мало времена да утврдимо колико је ефикасна. Може да се догоди да буде ефикасна око 60, одсто па ће људи морати да се вакцинишу двапут или трипут, али нема потребе за депресијом и паником, и ово ће проћи.

Ипак, ове године најбоље је прескочити одмор. Што мање контаката и кретања - то боље за све. Па следеће године можемо да узмемо два годишња одмора.

Прочитајте још: ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА?! Жена НЕГАТИВНА НА КОРОНУ, била 14 дана у изолацији, а ЗАРАЗИЛА најмање 71 особу

Овим речима је чувени вирусолог проф др Андреј Трампужа описао ситуацију са коросном на ТВ К1.

- Вирус је исти као на почетку, није се променио већ се шири у другој популацији - рекао је проф др Андреј Трампужа.

Свуда маска Фото: Пиксабеј

У почетку је око 90 одсто оболелих било старије од 70 година и смртност је била далеко већа јер су ти људи хронични болесници, али, после затварања смо успорили ширење вируса и сада је вирус међу младима.

Да смо носили маске у јануару не би било короне!

Др Трампужа саветује да се у свим затвореним просторијама носе маске и држи дистанца, јер се  шири и капљично и путем ваздуха. Маске спречавају до 90 одсто аеросолних честица.

- Да смо их носили од јануара, могли смо да спречимо пандемију, јер колективни имунитет на овај вирус не постоји - тврди др Трампужа.

Прочитајте још: У РУСИЈИ се штите од КОРОНЕ леком који кошта 150 ДИНАРА

Он каже да колективни имунитет нећемо имати никада, јер је сада инфицирано тек један до два одсто целокупног становништва. Да би се постигао, потребно је између 70 и 80 одсто заражених.

Колективни имунитет би донео милионе смрти, ипак је боље да сачекамо до јесени вакцину!

- То је могуће једино ако не бисмо радили ништа, али тада бисмо имали милионе смртних случајева, то значи да је једина могућност за враћање у потпуну нормалу вакцина и тада ћемо имати имунитет - истиче доктор.

Слободно идите на базен и боравите на отвореном Фото: Депозит

Добра вест је да, када се стекне, имунитет на вирус не нестаје.

- Пацијенти са тежом клиничком сликом имају више антитела након пребољевања, док они са слабијим симптомима имају мање и након три месеца нестану, што не значи да они нису имуни на вирус, само не постоји тест који може да их измери, сматра доктор .

Базен и вода нису опасни, будите напољу, ово ће трајати, али други талас неће бити страшнији!

- Базени и вода нису опасни, јер се вирус преноси путем ваздуха, када се кашље, пева, говори. - закључује доктор. 

Прочитајте још: Руски лекари спремају народ за АПОКАЛИПТИЧНУ јесен: Пратите упутства и СПАСИТЕ СЕ

Доктор саветује и следеће: "Дезинфикујте и перите руке, и базени и друге површине се дезинфикују па нема бојазни. Будите напољу, читајте књиге, гледајте филмове и ово ће бити овако још неколико месеци. Паузе неће бити, али други талас неће бити гори од првог пошто много боље познајемо вирус и много смо спремнији".

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.