· · Коментари: 1
КУЛТ

ДРУИДИ и данас постоје, обучавају се за СВЕШТЕНИКЕ, певаче и ШАМАНЕ (ВИДЕО)

О друидима је писао Јулије Цезар, а нови друидски редови обучавају за улоге шамана, певача и свештеника.

1597131418_OBOD4.PNG
Фото: Youtube/ screenshot OBOD

Много је прича о друидима, древним свештеницима Келта, али су до данас остали мистерија, упркос томе што постоје нео-друидски култови, у чијој је основи, најчешће, поштовање природе, различитости и љубави. То су они који, обучени у оно што што сматрају одеждом древних друида, изводе церемоније у природи и на местима попут Стоунхенџа.

Прочитајте још: На брду изнад Баната земља ИЗБАЦУЈЕ ЉУДСКЕ КОСТИ? Људи и данас причају о КЛЕТВИ која се ОБИСТИНИЛА (ФОТО)

Међутим, иако се помињу у легендама и фолклору, скоро да нема писаних записа о томе ко су заиста били и одакле потичу. Ипак, постоји уврежени став да су били веома цењени, да су имали божанску повезаност са природом, и да је њихову мудрост ценило и племство. Зна се да су били келтског порекла, премда постоји и теорија да корене деле са источним културама.

Друид је храст
Реч "друид" или "друвид" и означава храст, односно - познавање храста. Све што се зна заснива се на римским и списима заснованим на интерпретацијама записа који су виђени као искривљена римска пропаганда.
Цезар је причао да су племенити, али приносе људске жртве...

Сматра се да су келтски друиди доспели у подручје познато као Галија, које су освојили Римљани. Један од најбољих писаних извештаја потиче од Јулија Цезара који их је описао као цивилизован, мудар и племенит "сој" који је имао необичан обичај: ритуално приношење људских жртава.

Ко су, заиста, били Друиди? Фото: Youtube/ screenshot OBOD

Из Цезарових записа потиче и прича о томе да су друиди жртвовали злочинце у масивној дрвеној лутки, која би била напуњена људима и спаљена. Цезар је тврдио да су Гали били толико сујеверни да би приносили на жртву и невине људе - ако би понестало злочинаца. Многи овај приказ сматрају нетачним.

Реинкарнација
Друиди су веровали у реинкарнацију - да су душе бесмртне и да могу бити поново рођене у различитим животним облицима. Сматрало се да постоје две равни постојања; свет који сада доживљавамо и "други свет".
Школовали су се по 20 година, жене су напредовале.

Није било лако постати друид: у зависности од врсте "посла" за коју је неко обучава, школовање је могло да потраје и до 20 година, што је посебно упечатљиво када се зна да је тада животни век био тек нешто преко 40.

Прочитајте још: Овде се пред КОСОВСКИ БОЈ причестио ЦАР ЛАЗАР и тог тренутка се десило ЧУДО које траје до ДАНАС (ФОТО)

Наводно су и жене могле да постану свештенице, и оне су имале право да учествују у ратовању, али и да се разведу од мужа. Постојала су три реда за које би друиди били обучавани: пророк, свештеник и бард (певач). У школи су се све лекције подучавале и памтиле кроз праксу. Песма, поезија и приповедање били су од највећег значаја, јер друиди нису ништа записивали.

Оставили су нам реч "бард" - певач".

Нео-друидизам је данас популаран. Па је тако шездесетих година прошлог века успостављен нови ред друида, познат као Ред бардова, овата (келтски свештеник) и друида (Order of Bards, Ovates and Druids - OBOD). Ова организација постала је позната широм света и броји око 20.000 чланова.

ОБОД води менторства, часове и радионице путем интернета, како би развио три дисциплине, описане као духовну праксу која говори о креативности, природи и мудрости. Три категоризације ОБОД-а су алтернативно описане као певач, шаман и мудрац. Управо овај ред познат је по церемонијама које се обављају код Стоунхенџа, током солстиција, јер се сматра да је циклус годишњих доба  кључ за проналажење унутрашње хармоније.

Модерни друиди
Модерна друидска веровања нису религија у класичном смислу, већ се више заснивају на идеји о братству или езотеријском друштву које прихвата све религије. Добар модерни друид се не труди да некога увери у своје ставове.

Прочитајте још: ОТКРИВАМО! Слободан Милошевић спасио ЦРКВУ У РУСИЈИ, због тога они данас пишу Уједињеним нацијама

Свако има свој "авен" и различит је код људи.

Једна од основа друидских веровања је идеја о "авен" - божанској инспирацији, која се често описује као гноза, или интуитивна мудрост која је изведена из праксе друидизма. Сматра се да је авен јединствен код сваког појединца, и симболично је представљен са три зрака која представљају хармонију и универзалну равнотежу.

Ритуали данашњих друида Фото: Youtube/ screenshot OBOD

Многи и даље мисле да су друиди градитељи Стоунхенџа, с обзиром на њихово поштовање према монолитним местима. Ову идеју је први пут изнео енглески археолог Џон Обри 1640. године, а касније ју је надоградио Вилијам Стукли. Међутим, та теорија је дискредитована јер је анализа угљеником Ц14 показала да камење датира из 3100. године пре нове ере, док позната историја друида почиње око 300. године пре нове ере.

Друиди су са Атлантиде?
Јдна невероватна теорија чак тврди да је група древних Друида са Атлантиде изградила ово место, користећи неку егзотичну или антигравитацијску технологију.
Друиди нису изградили Стоунхенџ, али га цене.

У предањима се помиње да није чувени Мерлин одговоран за премештање стена тежине 20 тона, већ извесни Талиесин, из друидског реда Перлита, који је практиковао магијску алхемију или је поседовао антигравитацијску технологију.

Прочитајте још: Чобанин пронашао џиновску лобању и однео је у ЦРКВУ: Сутрадан је НЕСТАЛА, а деценијама касније процурила су ОБЈАШЊЕЊА

Постоји предање да су Перлити стигли у Велс након потонућа Атлантиде, што се подржава наводном сличношћу са источним религијама - обе "стране" помињу реинкарнацију, па стога модерни друиди не беже од проучавања хиндуизма и Веда.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.