Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗНАКОВИ

Ево како препознати размажено дете: Ово су главни знакови

Да ли је ваше дете размажено?

1611772519_Depositphotos_69799961_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Родитељима је веома тешко да препознају размаженост код свог детета, јер је граница између супер родитеља и ствари су измакле контроли је веома танка.

Прочитајте још: Помама међу мамама на Инстаграму: Скидајте ТРАКУ са бебине главе!

 

Постоји неколико знакова, који вам могу помоћи да препознати да ли је ваше дете размажено или не.

Размажено дете не хаје за оно што му говорите а поготово ако му се каже НЕ. Игнорисаће вас или искулирати

Баш сам бесан

Бес је сигуран знак да је дете размажено, да ради шта хоће и на сваки могући начин то што хоће покушава да постигне. Бес на улици, код куће, у посети је један од начина. И то успешних, јер сте ви до допустили.

Лењивац

Размажено дете ће постати и лењивац, јер не жели да помаже у кући. Увек ће му бити разбацане играчке и ствари по соби, неће хтети да вам донесе нешто ако га замолите и тако редом. Знате већ и сами.

Незадовољан

Размажено дете је увек незадовољно дете. Има све што хоће, ради шта га је воља, границе за њега не постоје и наравно да му је досадно јер више не зна шта ће са собом. Размажена деца никада нису задовољна оним што имају. Отимаће од друге деце.

 

Фото: деспоситос

Подмићивање

Размажено дете је навикло да га родитељи подмићују када било шта треба да уради. Родитељи подмићују обећањима, играчкама, новцем, слаткишима.

Контролише вас

Дете које је навикло да буде центар света и увек све по његовом покушаће да вас контролише и уређује ваш живот. Мисле да су главни и да сви морају да их слушају и извршавају њихова наређења.

Моје и само моје

Ово је већ толико познато да га скоро и не треба помињати. Размажено дете не жели да дели своје ствари, себично је и асоцијално.

Прочитајте још: САВЕТИ ЛЕКАРА: Ефикасан начин да скинете упорну, високу температуру код деце

Све су ово ситуације које можете брижљивим понашањем полако искорењивати. Најважније је да се прво ви промените а онда ћете променити на боље и своје малишане.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas