· · Коментари: 0
БЕБЕ

Када никне ПРВИ ЗУБИЋ, макар и само његов врх, ПОЧНИТЕ СА ПРАЊЕМ

Многе маме ће вам рећи да је њихово дете први зубић добило већ са четири месеца.

1608038054_Depositphotos_186818778_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Иако живимо у 21. веку, још постоје непознанице о нама самима. У њих спадају и млечни зуби. Зато треба знати ово:

1. Први ничу доњи средњи секутићи, затим горњи средњи секутићи, након њих млечне двојке, доње и горње, затим млечни очњаци, доњи и горњи и на крају млечни кутњаци, горњи и доњи.

Прочитајте још: Шта је ВАЖНИЈЕ од скупих играчака? БЕСПЛАТНО је, а много значи!

Приликом ницања добро је беби понудити грицкалицу од гуме којих на тржишту има у различитим облицима, а најбоље су оне које у себи садрже воду. Такву грицкалицу ставите у фрижидер и самим хлађењем ублажићете болове узроковане ницањем зубића.

2. У литератури обично пише да први зуби ничу након шестог месеца живота до друге године када би клинци требало да имају 20 зубића, по десет у свакој вилици.

Прочитајте још: Превремено рођене бебе ће бити лоше у школи из ОВИХ предмета

Фото: Депозит

Али није баш тако. Многе маме ће вам рећи да је њихово дете први зубић добило већ са четири месеца.

3. Када никне први зубић, макар и само његов врх, почните с прањем. Када купате дете, припремите малу четкицу само за бебу и док јој придржавате главицу да не потоне, другом руком истрљајте четкицом тај зубић. Виђећете да ће се то беби допасти, отвориће уста и чекати.

Прочитајте још: Четири животне ситуације у којима никада НЕ СМЕТЕ ДА ЛАЖЕТЕ децу!

Тиме не само да ћете очистити све наслагице које је беба прикупила током дана од хране и дуде, већ ћете и измасирати околно зубно месо те тиме олакшати ницање идућем зубићу.

4. Заборавите на чишћења беби-штапићима. Они не могу да замене четкицу, а, уз то, беби у устима остају длачице које јој само сметају. Немојте нипошто да користите зубну пасту, јер за тим још нема потребе, а и беби се неће свидети.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.