· · Коментари: 0
штедња

Како НАЈЛАКШЕ УШТЕДЕТИ НОВАЦ: Савети који могу да вам помогну

Располагање месечним буџетом није баш лак задатак.

1603025630_Depositphotos_22652735_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Иако можда из месеца у месец верно записујете све трошкове и новчане обавезе, верујемо да се већина вас често пред крај месеца нађе у финансијској кризи.

Ипак, постоји решење и за овај проблем. Следећи трикови знатно ће поправити начин на који располажете новцем и лишити вас непотребне кризе како би мирног ума дочекали следећу плату.

Прочитајте још: Збирка ШЕКСПИРОВИХ ДРАМА продата је по НЕВЕРОВАТНОЈ ЦЕНИ

1. Решите се само једног непотребног трошка

Размислите на шта све трошите новац. Покушајте да се сетите једне ствари, попут претплате на часопис, на коју сваки месец трошите одређену своту, а није вам нужна. 

Ако се одрекнете једне, биће вам лакше у будућности да се одричете и ствари за које сте мислиле да без њих не можете. Размислите на шта тачно трошите новац и одлучите шта вам је нужно, а шта не.

2. Поделите трошкове с партнером, пријатељицом или цимером

 Ако ваша пријатељица има претплату на неки музички или филмски сервис, нема потребе да и ви имате свој одвојени рачун на истом сервису. Једноставно је замолите да вас дода на свој рачун како бисте од следећег месеца делиле трошак. Такође, размислите о куповини намирница и да ли заиста и ви и ваш цимер треба да купујете одређене ствари дупло или једноставно можете да поделите трошак једне ствари. На почетку би вам се то могло учинити као занемарива свота, али када саберете колико бисте на те ствари потрошили годишње, изненадићете се.

3. Плаћајте готовином

 Покушајте што чешће да плаћате готовином. Када физички видите новац који вам је остао, лакше ћете доносити одлуке о куповини него када плаћате картицом с којом врло лако можете да се занесете и потрошите знатно више него што сте планирали.

Прочитајте још: СВЕ СЕ ЗНАЛО УНАПРЕД?! Новчаница од 20 ДОЛАРА најавила ЗЛО: Прво БЛИЗНАКИЊЕ, а сада и МАСКЕ! (ВИДЕО)

4. Добро размислите пре него што баците или поклоните неке ствари

Пре него што одлучите да нешто баците или поклоните некој даљој родбини, размислите можете ли да продате ту ствар. Данас постоји заиста много страница које пружају услугу продаје половних и нових ствари. Такође, немојте се стриктно држати датума истека рока хране. Ако на некој намирници стоји да је "најбоље употребити до" одређеног датума, то значи да би и неколико дана након проласка тог датума та намирница могла бити у савршено добром стању. Такође, немојте да купујете исту ствар у великим количинама јер бисте се могли брзо да се заситите и пустите остатак да труне у фрижидеру или једноставно заборавити да имате залихе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.