Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
"Продужени ковид"

Како се ИЗБОРИТИ с компликацијама после короне? Чак 30% пацијената пати од ОВИХ компликација

Компликације након Ковид-19 могу бити озбиљније него сама инфекција, упозоравају лекари.

1625123906_coronavirus-4914026_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Чак и за оне пацијенте који су прележали корону у блажем облику постоји велики ризик од инфаркта, шлога, настанка кардиоваскуларних болести, дијабетесе, енцефалопатије и других тешких обољења.

Прочитајте још: Ево када ТРНЦИ по телу могу да указују на опасна стања!

Одложен Паркинсон

Иако већ другу годину живимо са короном, још увек не знамо све нити о самом вирусу, нити о његовим компликацијама. Ковид-19 се понаша непредвидиво, зато прогнозирати последице у дугорочној перспективи је скоро немогуће.

Добро је познато да је иначе свака инфекција - чак и банални сезонски грип - опасна баш због могућих тешких компликација.

Чајеви као савезници у борби против компликација
У "Руском травару" ћете наћи рецепте и дозирање чајева који ће вам помоћи да ојачате имунитет, ојачате срце, превенирате шлог и дијабетес, као и чајеве против неуролошких компликација. На списку су и чајеви које до сад сигурно нисте конзумирали, а имају јака дејства на целокупан организам.

Оне се понекад појављују током акутног периода - али у неким случајевима могу се одложити, то јест, не настају одмах, већ неко време након инфекције.

Тако је, на пример, било током Првог светског рата. Тада се човечанство суочило са новом болешћу, која је личила на грип, али имала специфичан симптом: заражени пацијенти су често упадали у стање хибернације.

Ова болест, чији узрочник и до сада није познат, добила је назив летаргични енцефалитис.

Многи болесници који су прележали летаргични енцефалитис, после неколико година су се суочили са тешком компликацијом - код њих се развио Паркинсонов синдром, односно дегенеративне промене у мозгу.

Благи облик, тешке компликације

Хоће ли и Ковид-19 имати одложене последице - за сада нико не зна. Али тренутни подаци нису много охрабрујући. 

Чак и након благог тока корона вируса, 30% пацијената пати од компликација.

Срчане абнормалности пронађене су у 78% пацијената који су прележали корону, упала миокарда - код 60%, 76% пацијената су имали висок ниво ензима тропонин, који је иначе показатељ оштећења срца.

Чак и након благог тока корoна вируса, 30% пацијената пати од компликација. Лекари тврде: постковидни синдром или Лонг-Ковид ("дуготрајни ковид") често је посебно тежак баш код оних пацијената који су имали благи облик акутног стадијума инфекције. Због смањења имунитета, вирус, иако већ неактиван, дуго циркулише у организму - а имуни систем не може да га се реши ни на који начин.

Прочитајте још: Научите како се једе ЖИВА КОПРИВА и директно унесите витамине: Бодље се уклањају једноставним потезом (ВИДЕО)

Клиничка слика "продуженог ковида" код различитих пацијената је исто различита. Међу главним симптомима су болови у грудима, као и лупање срца, стална малаксалост, кашаљ и дисфункцијадигестивног тракта. Чак и након благог облика коронавируса, може доћи до неуромиалгије -  јаког бола у мишићима.

Комплетан текст и још много занимљивих тема прочитајте у најновијем, штампаном издању "Руског травара".

 

                                    Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas