· · Коментари: 1
ПОНАШАЊЕ

КОРИСНИ САВЕТИ: Како се (не) треба понашати у ресторану

На несрећу свакога ко је барем једном радио у ресторану не постоје писана правила о томе како се треба понашати када једемо изван своја четири зида.

1598009447_restaurant-449952_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Велик број одраслих људи и даље нема вештине потребне за правилно наручивање и конзумирање хране, али будите без бриге – у наставку доносимо попис ствари које никада не бисте требали да радите у ресторанима.

Немојте упоређивати храну са осталим ресторанима

Можда ћете тешко заборавити на најбоља ребарца која сте икад пробали, али зановетање како је храна са роштиља боља у другом ресторану само ће покварити укус свима око вас.

Прочитајте још: Корона вирус НИЈЕ ЗАУСТАВИО најсмртоноснију ЖИВОТИЊУ на свету

Немојте блокирати пролаз конобарима

Фото: Депозит

Ресторани зарађују новац тако што људи седе за столовима и једу храну, стога има смисла нагурати што је могуће више столова у просторију. Нажалост, то не оставља много простора за кретање са храном, стога имајте разумевања према својим конобарима и немојте блокирати њихове пролазе.

Немојте слепо сипати со и бибер на главно јело

Заиста нема разлога аутоматски пустити облак зачина на јело које је припремио професионалац. Најпре пробајте храну, а тек онда (по потреби) ставите додатне зачине.

Немојте пуштати дете да трчи по целој просторији

Сви смо барем једном доживели ову ситуацију, стога ако имате малу децу са пуно енергије размислите да ли је ресторан најбоље окружење за њих.

Прочитајте још: Овај градић у ШВАЈЦАРСКОЈ прекрио је СНЕГ ОД ЧОКОЛАДЕ: Ево шта се десило (ФОТО)

Фото: Пиксабеј

 

Немојте наручивати сулуде ствари које нису на менију

Маме ће радо да макну корицу са сендвича или нешто слично, али немојте очекивати да ће шеф кухиње учинити исто.

Немојте тражити пуњач за мобилни

Све док неко не осмисли батерију која траје заувек постојаће шанса да ће вам се мобилни угасити баш када вам највише треба, али ресторан није киоск за пуњење мобилних телефона. У опису посла данашњих конобара не налази се чување мобилног који се пуни на шанку, стога тако нешто немојте ни да тражите.

Немојте телефонирати дуже од 30 секунди

Наравно да се понекад једноставно морамо јавити на телефон, али немојте у детаље улазити у фудбалску утакмицу, док вас слуша 50 осталих гостију. Склоните се од стола или покушајте брзо да завршите разговор.

Прочитајте још: Фотографија дечака који плаче поред пута УЗНЕМИРИЛА РЕГИОН, а сада је откривена СУРОВА ИСТИНА (ФОТО)

Фото: Депозит

 

Немојте заузети сто без допуштења

Као што постоје правила на путу, тако и ресторани имају систем којим контролишу количину људи која се налази у њиховом простору.

Немојте наручити десерт након затварања

Због кришке чоколадне торте неколико људи мораће да остане барем пола сата дуже на свом радном месту. Вероватно ни сами не волите да радите изван радног времена, стога имајте разумевања и за кухињско особље.

Прочитајте још: Ево како изгледају ДИЗНИЈЕВЕ ЈУНАКИЊЕ у САВРЕМЕНО ДОБА: Иконе стила на фантастичним илустрацијама (ФОТО)

Немојте заборавити споменути евентуалне алергије на храну

Живот је драгоцен, а орашасти плодови су у свему.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.