· · Коментари: 0
ОТИЦАЊЕ

У ОВОЈ ЧАШИ се налази најбољи ЛЕК против ОТИЦАЊА ногу које лети многе муче

Чајеви који могу да буду замена лековима за избацивање течности, али се пију најдуже седам дана.

1595337573_nanalimun.jpg
Фото: Пиксабеј

Отицање тела посебно у летњем периоду под утицајем високих температура велики је проблем за многе, посебно за жене које радни дан проводе седећи. Конзумирајући слаткише и јачу храну током топлијих дана вода течност се додатно накупља у организму и ствара бројне проблем, попут надутости, претераног умора, бола у ногама, посебно листовима. Последице неадекватне исхране током лета такође доводи довезивања вишка воде, односно отечености организма.

Прочтитајте још: Дете лечите ЧАЈЕМ, а не знате да су НАНА и још неколико БИЉАКА ОПАСНЕ за њих

Везивање воде у телу последица зачињене и масне хране, као и веће количине слаткиша. Отицању су најчешће склоне ноге, стомак, прсти на рукама, зглобови. Може да се јави повишен крвни притисак, болови у зглобовима, убрзан рад срца. Тешност највише задржава лоша исхрана и слабо кретање.

Чај од кукурузне свиле
Овај чај је јак диуретик и прве промене на организму осете се већ после једног дана. Препоручује се да кафену кашичицу прелијете са 200 милилитара вреле воде, која не треба да прокључа. Поклопити напитак на 10 минута. Пити у лаганим гутљајима 15 минута пре сваког оброка три пута дневно.

За избацивање вишка течности из тела многи користе лекове, али постоје броји природни методи. Чајеве препоручују  и лекари јер њима може и да се ослаби.

Чајеви се пију само 7 дана, јер избацују и минерале.

Осим тога ови чајеви су одлични дијуретици јер са собом повлаче и одређени број минерала из организма, па се мора строго водити рачуна у којој мери се користе. Пију се највише седам дана.

Чај од брезиног листа

Прелити кафену кашичицу биљке са 250 милилитара кључале воде. Оставити да се охлади па пити хладан и процеђен пола сата пре сваког оброка у току дана.

Чај од маслачка

Маслачак је биљка која решава проблеме са надимањем стомака и проблемима са цревима. Чај од ове биљке користи се за избацивања накупљене воде у телу. Прелити једну кафену кашичицу осушене биљке са 200 милилитара прокључале воде и оставити да одстоји најмање 15 минута. Процедити и попити пре јела.

Чај од маслачка
Маслачак решава проблем надимања и избацивање вишка воде из тела.

 Чај од першуна

Овај чај је одличан за избацивање воде из организма. Потребно је да две кашике сушеног першуновог лишћа оставите у шољи кључале воде. Након 10 минута процедите и пијете три пута на дан. Можете  додати и мало лимуна.

Чај од коморача

Ово је још једна биљка која има диуретичка својства и која помаже да се вишак воде избаци из тела кроз бубреге. Једна кашика семена морача стави се у шољу вреле воде како би се направио чај. Након 10 минута, процедите и пијете 3 пута дневно.

Кувајте лук
Лук чисти крвне судове и помаже да се тело реши вишка течности, да спласну водени отоци. Ставите око 1,3 литара воде да прокључа заједно са две главице лука. Нека се кува око петнаест минута, процедите, па то пијте током дана.

Јабуково сирће

Јабуково сирће је добар извор калијума и као такав добар природни лек за избацивање воде из организма и смањење нивоа натријума. Јабуково сирће се разреди у чаши воде 1:1. Препоручује се два пута дневно.

Прочитајте још: Руски лекари спремају народ за АПОКАЛИПТИЧНУ јесен: Пратите упутства и СПАСИТЕ СЕ

Саси напитак

Саси напитак многима помогао у избацивању сувишне воде из организма, али и у мршављењу. Потребно је да у блендеру помешате свеже листиће менте и изрендан корен свежег ђумбир.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.